Online Diary ~ Kisah Qaseh Andrea ~: KAWAN IMAGINASI~~

Followers

Sunday, 15 January 2012

KAWAN IMAGINASI~~



contoh je ni..xder la parah sampai ke tahap ni..huhu
                                                                         
okeyy, cerita ni agak pelik..tp cerita ni kisah benar taw ! kalau yg x percaya mesti akan ckp aku ni gila..hukhu..tp aku x gila lahhh..ni kisah zaman aku kcik2 dulu..selain dari kisah plan lari dari rumahpost lari rumah ), aku ader lagi kisah zaman kanak2 aku..ni cter time aku darjah 1,2,3 kot..x pasti tp mmg ni kisah benar ! mcm tajuk kt atas, mmg betul, aku ader kawan imaginasi ! korang ader..??


kisahnya gini..biasa la..aku ni anak sulung..hidup single selama 6 tahun sebelum adik2 aku lahir..so masa aku darjah 1,2,3 tu aku xbyk kawan..adik2 pun kcik lg..nak main ngan sape je kt umah tu..? huhu..sedih taw x..then ntah mcm mne n sejak bila aku bleh ader kawan imaginasi. siyez, kawan tu mcm btul2 wujud..and siap ader nama lagi..sorang nama farah, sorang lagi nama dewi..aku la yg bagi nme tu ! nmpak mcm aku gila kan..? tp sebenarnya x lahh..aku waras lg..cme budak2 kan..biasa la..


ape aku buat dgn kawan imaginasi aku tu..? hmm..aku x guna diorg sepanjang masa pun..ader mse2 tertentu je kawan imaginasi aku ni wujud..nak tahu bila..? dulu2 aku suka main batu seremban + congkak..permainan mcm tu kan kne ader partner..mne bley main sorang2..x syok ! haha..so time2 cmtu la kawan imaginasi aku ni muncul..konon2 aku main dgn diorg..padahal turn diorg main, aku la yg mainkan ! and last2 aku yg menang game tuh.. gila x..?hukhu jgn la cakap aku gila..aku nk share pengalaman aku jek..sbb tu aku ckp kawan aku ni muncul mse aku nk main jek..kdg2 muncul jugak time aku makan sorang2..konon2 ajak diorg makan sekali tp xder pun sebenarnya.seram..?


aku pun xtahu mcm mne aku bley ader imaginasi yg tinggi mcm tu..and ader 1 rahsia, sampai skang parent aku pun xtahu yg aku ader kawan yg mcm ni..hahaha! sebabnya..aku xprnah pun ckp sorang2 dpan mak ayah aku..*kecik2 da pandai cover..hoho. tp aku pun bukan selalu ckp sorang2..kadang2 ckp pakai hati jek..ala..nme pun kawan imaginasi..aku rse time tu aku sedar yg bnda tu sume imaginasi tp xtahu knape aku melayan..kalau taye muka kawan aku tu, sumpah! aku x igt..berubah2 kot ikut mne aku suka..haha !


so itulah kisahnya..kawan imaginasi aku..jgn risau la wehh..sekarang aku xder kawan imaginasi dahh..sbb..? Tuhan dah berikan aku ramai kawan2.mungkin sbb dulu aku xder kawan..huhu and aku bersyukur sgt2 sbb aku ader kawan2 yg best ! aku sgt menghargai sesape yg jd kawan aku..sbb aku tahu nilai persahabatan. tp kalau kawan sendiri buat pasal ngan aku, mmg salah la nk aku terima mcm tu jek..aku pun manusia jugak kann..


kesimpulannya, aku mmg ader kawan imaginasi..DULU..
SEKARANG..aku ader kawan realiti sahaja ! tp xpelah, aku x kisah pun kalau org nk ckp aku gila ke ape sbb aku yakin bukan aku sorang yg alami bnda ni..bak kata yaya, dia ader baca satu kajian bahawa org yg ader kawan imaginasi ni tu tandanya bijak..haha..bijak ke aku..?? harap2 lahh..so sape yg ader kwan imaginasi..? kita SERUPA =)


                                                             
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

1 comments:

  1. hihihi.. fatin aku pn alami gak lah mcm ko.... akupn kecik2 x tahu nak main dengan sape.. coz mak abah aku x bagi aku campor org sangat takot aku tjebak dengan gejala yang bukan2.. biaselah mase tu aku kan anak kesayangan coz dalam famly aku sorg jek lelaki... selalu aku main ceper, lawan pen dengan member khayalan aku.. kadang2 main fesyen show- fesyen show dgn diorg padahal aku sendiri yang paki baju tu...hahahahaha.... thaks ingatkan aku kisah ni.. best sgt mase tuhh...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen