Online Diary ~ Kisah Qaseh Andrea ~: March 2012

Followers

Tuesday, 27 March 2012

~pesanan utk kaum adam~


seorg perempuan xkan menangis dengan mudah
tetapi hanya apabila dia mula menyintai anda
mula merendahkan egonya untuk anda semata2

apabila dia menangis di hadapan anda, kerana anda
pandanglah matanya, bolehkah anda rasa apa yang dia rasa?

pernahkah anda cuba memahami apa yang dia rasa?
berbaloikah dia menangis dihadapan anda?
hanya kerana anda

dia menangis bukan kerana lemah
bukan juga kerana kasihan atau simpati
tetapi kerana
kesedihan yang dialami menjadi semakin berat utk disimpan
kerana dia tidak mampu lg menangis di dalam hati

wahai kaum adam,
cuba ambil masa utk berfikir
jika si dia menangis hanya kerana anda
mungkin sudah tiba masa anda fikir
dimana silap anda
kerana hanya anda tahu jawapannya

fikirkan
kerana satu hari nanti
ianya terlalu lambat untuk menyesal
dan terlalu lambat utk mengucapkan "maafkan saya"

wahai kaum adam
jikalau perempuan itu menangis kerana anda
janganlah biar dia keseorangan
beradalah disisinya, menemani dia
kerana dialah yang akn setia dgn anda
sehingga akhir hayat

wahai kaum adam
jikalau perempuan itu menangis kerana anda
janganlah anda meninggalkannya
selagi dia masih memerlukan anda
kerana ia akan merosakkan hidupnya

wahai kaum adam
jgn pernah ungkapkan rasa cinta anda
selagi anda belum yakin dan belum bersedia
kerana anda hanya akan membuat dia sengsara
mudah bagi seorang perempuan utk berpura-pura
melupakan cinta lama
tetapi bukan mudah utk menghilangkan
parut di jiwa















Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 26 March 2012

~soal kepercayaan~


kepercayaan..
susah ke senang nk letak kepercayaan kt seseorg..?
especially dgn org yg kita syg
mcm mne yg dimaksudkan dgn percaya?
adakah bermaksud apa sahaja yg dia buat,
kita kne percaya walaupun 
kita xtahu ape yg dia buat?

kdg2 aku x faham
percaya tu sebenarnya mcm mne?
kdg2 kte rse kte mmg percayakan dia
100% !
tp bila smpai satu ketika/ detik/peristiwa
kepercayaan tu mcm goyah
is that our fault?
mcm mne nk semai kepercayaan?
kalau kita percaya kt dia..
adakah xplaination atau bukti ttg sesuatu yg kita ragui,
kita kne diamkan?
xpayah taye, xpayah mintak dia terangkan
atas nama percaya?
tp perasaan was2 tu ader..
mcm mner??

tp mcm mner kalau dia take advantage?
yelahh..da prcaya..
buat jela pape kan..
ader x yg pk cmtu?

ntahlah..susah la nk ckp..
bg aku complicated cket..
bg aku
kadang2 kepercayaan kita dekat seseorg tu
perlukan penjelasan atau bukti jugak
kalau sumthing happen yg boleh buat kita ragu
juz utk legakan hati..
kuatkan kepercayaan
bukan bermaksud kita x prcayakan dia..
perempuan x nk kne tipu sebenarnya..
lelaki pun sme..kan..?
lelaki pun jgn la harap
dkt kami kaum perempuan ni 
pk positif jek..
kami je kne pujuk diri sendiri..
korang pun kne la explain sungguh2..
xyah nk rahsia2 sgt la..

sbb kdg2 rahsia2 ni la yang buat perempuan was2
tp bagi kaum laki, bila rahsia2 ni la
nk tgk perempuan tu pcaya kat dia ke x..?
so how..??
*sigh



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 15 March 2012

mai la vote kami student ukm~ hehe



colourfull x..??
hehehe..
suka gambar nih !

korang suka?
like la..
bnda ni mcm contest jugak
cri like yg plg banyak
so, if u guyz nk vote..
kne masuk group ni dulu
masuk cni
bila da masuk,
like gambar ini
thanx yer sape yg sudi like tuhh !!
=)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen