Online Diary ~ Kisah Qaseh Andrea ~: ~soal kepercayaan~

Followers

Monday, 26 March 2012

~soal kepercayaan~


kepercayaan..
susah ke senang nk letak kepercayaan kt seseorg..?
especially dgn org yg kita syg
mcm mne yg dimaksudkan dgn percaya?
adakah bermaksud apa sahaja yg dia buat,
kita kne percaya walaupun 
kita xtahu ape yg dia buat?

kdg2 aku x faham
percaya tu sebenarnya mcm mne?
kdg2 kte rse kte mmg percayakan dia
100% !
tp bila smpai satu ketika/ detik/peristiwa
kepercayaan tu mcm goyah
is that our fault?
mcm mne nk semai kepercayaan?
kalau kita percaya kt dia..
adakah xplaination atau bukti ttg sesuatu yg kita ragui,
kita kne diamkan?
xpayah taye, xpayah mintak dia terangkan
atas nama percaya?
tp perasaan was2 tu ader..
mcm mner??

tp mcm mner kalau dia take advantage?
yelahh..da prcaya..
buat jela pape kan..
ader x yg pk cmtu?

ntahlah..susah la nk ckp..
bg aku complicated cket..
bg aku
kadang2 kepercayaan kita dekat seseorg tu
perlukan penjelasan atau bukti jugak
kalau sumthing happen yg boleh buat kita ragu
juz utk legakan hati..
kuatkan kepercayaan
bukan bermaksud kita x prcayakan dia..
perempuan x nk kne tipu sebenarnya..
lelaki pun sme..kan..?
lelaki pun jgn la harap
dkt kami kaum perempuan ni 
pk positif jek..
kami je kne pujuk diri sendiri..
korang pun kne la explain sungguh2..
xyah nk rahsia2 sgt la..

sbb kdg2 rahsia2 ni la yang buat perempuan was2
tp bagi kaum laki, bila rahsia2 ni la
nk tgk perempuan tu pcaya kat dia ke x..?
so how..??
*sigh



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen