Online Diary ~ Kisah Qaseh Andrea ~: September 2011

Followers

Friday, 30 September 2011

tgh dok sorang2 kat kL sentral ni rse bOsan lak..so better post sumthing kt cni..hihi..dkt tmpat aku lepak ni mmg dekat sgt je ngan kfc kL sentral..tbe2 jd rindu lak kt member2 kfc..td mkn la kfc sbb rindu punyer psal kan...beli la nasi ayam kfc yg mmg jd feveret aku dkt tmpat kjer dulu..beli chezzy wedges..beli snack box A...ok,dah dpt sume,aku pun cri port baik punyerr utk duduk...then,mse makan..bru aku realize that nasi ayam tu x sedappp..x sme mcm aku makan kt kfc kamunting...cheezy wedges lak cket je cheeze dye..kalau kt kamunting mmg cheeze tu bg 'syg lebihh' punyer..huhu..snack box A lak dye punyer fries lemau semacam jek..dah x fresh..mesti da expired..nugget pun sme..huhu..aslam..!! aku nk makan nasi yg hg masakk...wan sparrow..!! aku nk hg shoot cheezy wedges aku..!! kak aziah..!!! nk fries ngan nugget baru..huhuhu..rindu lahh kt korang sume..setakat ni yg selalu keep in touch aslam sorang je la..smpai aslam pun dah naik jemu dah ber'facebook' ngan aku..x ckup dgn tu,kol lg...mesti da bosan dgr suara aku..tp xpe lahh...ko kan adek kesayangan aku kan aslam...hehehe...kang x gaduh ngan aku mencari2 lak..hahaha..tp aku rindu nk gaduh ngan hg kt kfc..aku igt lg,kalau hg bebal ngan cashier,abes lahhh..ape yg cashier order sume letak tepi je..xde pun nk gtahu ug order tu da siap..ksian cashier2 kne check sendiri..huhu..tp hg ni mmg jenis kuat tacing pun..!!! jenuh aku nk mengalah dgn hg..huhu..hmm,walaupun hg ni sengal,xpelahh..best kwn ngan hg...aku pun da anggap hg mcm adik aku dah..byk benda yg kte da share sme2..yg penting,aku tahu secret kO..!! hahaha...

ni la aslam yg ske cri gaduh ngan aku~ huhu
selain drpd aslam..ader gak member2 kfc lain yg rapat ngan aku..aku pun rindu korang jugakk..!! mula dgn puteri2 cashier dulu..kak nadia,hawa,kak aziah ngan rozai..rindu nk berebut kaunter ngan kak nadia..haha..kak nadia mmg best..!! jarang dgr dye merungut..bukan xpernah tp JARANG..hehe..kak nadia ni maintain je gincu kat bibir dye..maybe takut kne sound ngan mis phang kot..mcm aku ni mmg slalu dah jd sasaran mis phang ngan miz lily bab2 mekap ni...slalu kne complain mekap x tebal..gincu x pakai..adoiii...xreti la wahai manager ku~mne reti nk mekap vogue2 nihhh....kang slah mekap jd cm hape lakkk..kalau lawa sgt xper la nk mekap2..ni  mke ala kadar je kot..huhu..hawa pun sme..! slalu kne tegur..hahaha! weyh hawa..!!! aku rindu hg...kt cni xder spe pggl aku katak..hg je yg pggl aku katak..hahaha..aku katak hg penyu..eh silap,pendekar penyu..haha..rindu nk cri pasal ngan hg..rindu nk bgosip ngan hg..hg pun kuat ngulat gak time kje mcm aku..haha..nnty aku balik make sure hg mintak cuty kt sir taw..nnty hangout sme2..hihi..erm..salah sorang cashier yg jd tumpuan custOmer especially customer laki rozai la..putih melepak dye nihh..ntah ape dye tempek kt mke dye...haha..rozai..kak ftin rindu rozai..!! rindu nk share pasal tettttttt....!!! ahaha..igt x pe kte wat sme2 dulu..?? tetttt..!!!! hahahaha...rozai..senyum keyhh time amik order..hehe ^^..n x lupe jugakk the senior in our kfc..kak aziah n umie...very like2 mama in the house..hahaha..kak aziah kalau bab membebel..fuhhh..tersentap hati ni..umie lak..erm..xtahu nk komen pe..biase lahh...mcm mak2 yg jge anak dye la kt kfc tuu..hahha

kak nadia,rozai ngan hawa..muahhh..!!!
                                                                      
                                                      
 dak2 lelaki yg hader kt kfc lak sumenyer jenis gler2..hahaha..selain aslam yg SENGAL, aku rapat gak dgn faizal,apit,wan sparrow,abe,husni(yg dah resign),hafiz(pun dah resign kot)...faizal ni dah tahu dah perangai aku kalau aku clozing ngan dye cmner..after 11pm mesti aku rse nk g toilet..toilet kt kfc mne ader..so kne kluar..gelap derrr..xmau la aku..nk xnk tahan je smbil wat kje..so faizal la yg selalu mendengar rungutan aku..hahaha! apit...ape eyh pasal ko yg aku igt..??yg aku tahu hg ni lawak lahhh...dgn mke slumber hg yg ala2 cute tuhh..hahaha..wan sparrow dok shuffle2 lg ke tuh.??udah2 la tu..penat aku tgk hg shuffle..haha..tp mse kjer dulu,aku ske hg jd backup aku..xpernah nk tengking2 kalau caashier mintak order..tenang je walaupun dalam hati bebal..hahaha! go wan..!!! abe..!!! nk sate ke..??abe ni kre senior la jugakk dlm kfc..dah lme berkhidmat masak ayam kt kfc tu..hehe..dye ni la yg plg ske nyakat aku..uihhh..ske kalau aku melatah..adoii..teringat peristiwa kt air itam..mmg xleh lupa pun..!!! yelahhh..gara2 abe nk ngusik hawa dalam sungai,dgn aku skali kne tarik ngan hawa..nyaris2 nk lemas aku kne bendam kepala dalam air..aku dah la xreti berenang..huhu! xper,kenangan tetap kenangan..hehe

kt cni ader apit,wan sparrow,abe ngan faizal..yg len2 tu dri store lain..
untungla wat jamuan hari rye time aku xder..huhu
*aku curi gmbar ni dri fb aslam..hihi
ini shahrul..cter dye kt bawahh..haha..ntah knape xleh nk bwk gmbar ni kebawah
*da malas nk try..hihi
                                                                  

                                                                  
                                                    
ni la mizz lily..!!
pasal staf sume dahh..cter sal manager cket bleh x..?? hehe..sir sukiman..our restaurant manager yg sgt2 spoting..mmg best kalau dpt stu shif ngan sir..mne pnah marah staf..heher request timetable pun selalu dpt..btuah ooo dpt sir jd bos kt kfc nihh..*puji lebih2 nk kfc free..hoho..selain sir ader gak manager lain..mis phang ngan miz lily...miz phang yg pnah buat aku tersentap smpai nanges..huhu..hawa pun pnah sentap ngan dye sbb mintak air tp x dpt..haha..tp lepas tu okeh dah la..dye pun sebenarnye ok..slang cina dye tu kdg2 lawak la..comel je bile dgr..hahaha..miz lily..!! uishhh..chantek dye nihh..*puji lebih blanjer wayang keyhh*..hehe..dye la manager plg "happening" dlm kfc..mne bg staf2 dok2 sje..mesti kne buat kje..haha..mulut dye..hoho..kalau yg xtahn tu,mmg boleh jd punca nanges x blagu..hahaha..

mis phang dgn kak nadia n umie..yg diri kt blakang tu bdak kontrak
time rye je..*nme pun da lupe..haha




apesal la gmbar sir xley nk upload dri ptg td..aku pun xtahu..huhu..sory la sir..! huhu..member2 kfc lain x dilupakan jugak walaupun da resign mcm shahrul ngan mimi..mimi ni mmg da bestfren aku smpai bila..shahrul pun sebaya ngan aku jek..the macho man..haha..thanx sebab bwk aku ngan mimi jenjalan..ha..x dilupakan jugak amirul...ske cri gaduh ngan dye..haha..mmg sempoi la hg..mesti xley lupa peristiwa kena simbah air ngan nita kan..?? hahaha peace..!!! n x lupa jugak member2 yg bru  nk knal tp x sempat nk knal lme sebab aku kne resign da time tu..firdaus ngan safari..diorg ni pun gler2 jugak..huhu


aslam dgn firdaus..!
 selesai sudah cter sal bebudak kfc nihh..huhu..bila la dpt jupe diorg..kalau de salah silap sorry la yerrr.. ^ ^  

umie,safari ngan aslam lagi..haha
                                                                                                                                  
                                                                                                           

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, 28 September 2011

pesta kOnvo ukm 2011..!!

okeyy..da agak lme x update blOg..ntah pe la nk stOry kt cni..huhu..then,bila da amik gmbar dri zack n miyako,baru ader niat nk tulis sal pesta konvo yg da abes da pun selasa lepas...actually aku byk gak la spend time kt pesta konvo nih..utk makan,shOpping n ber"konsert"..hahaha..aku rse yg paling best kt pesta kOnvo ni mse kOnsert Muzik fM malam isnin lepas..mmg happening glerr ahh time tu...hujan lebat2 pun kOnsert tu still jalan smpai audience sume naik atas pentas skali ngan artis sbb xmo kne ujan..salah sorang audience tu aku laa..walaupun pada mulanya mood aku nk tgk kOnsert da kacau mse tu sbb kne halau dgn salah sorang urusetia konsert tu sbb tbe2 dye dtg kt kitorg ckp kne duduk asing laki pOmpuan..padahal mse tu mmg rmai yg dok campur2..mne la nk tahu kne asing..xpnah pulak konsert wat asing2..aku pun blah je la dri situ..last2 mse ujan ribut mse tu sume org x kre ar laki ke pompuan naik atas pentas skali..pe cer..??mmg la bagus asing laki pompuan..tp tegur tu leklok la..ni cm menghalau cara kasar..tacinggg keyhhh..!

tgk la..sume org pakat serbu naik atas pentas yg mne x sempat lari g khemah sbb ujan lebat glerr...!!
aku pun ader kt tgh2 org ramai atas pentas tu..gmbar ni diambil oleh zack yg sempat lari ke khemah..! haha
                                                    

okeyy,settle kt situ,cter sal kOnsert lak..mmg best la..ader nubhan,daus af,najwa latif,nadia,farawahida ngan ali terra rossa..dgn ali n nubhan je x sempat nk bgambar..huhu..then aku ader gak la beramah mesra dgn pengacara kOnsert tu..abg muiz kot nme dye..dye ni pengacara kt Diva@1 tu...spoting gak dye nihh..sembang cm kawan lak..haha..


ni la abg muaz..!! eh,sebOk lak apiz kt blakang tuhh..huhu..
yelahh,uplOad gmbar kamu ngan abg muaz skali keyhh ^ ^


kOnon cOmey la tuhh..?? huh..!


ader jugak gmbar lain..hihi ^ ^


wahh..!! kne peluk ngan farawahida..hehe..ala,gmbar agak blurr..huhu




ngan daus af..!! peace..!!!

dgn najwa latif paling best..!!dapat nyanyi sme2 ngan dye atas pentas..mmg kagum glerr ngan bkat dye..suara sgt2 sedappp...yg xtahan tu ramai lak bdak laki yg hafal lagu carta hati ngan cinta muka buku..bley tahan la kann bdak laki ukm layan lagu najwa latif..haha..thanx tO amri sbb bg pkai hp dye utk snap pic dgn najwa n daus..hujan2 pun sanggup redah !
                                                         
dgn najwa latif..!!
cinta muka buku~
                                                                   

then,keesOkan malamnyer,aku g lagi pesta kOnvo ni..ala,bukan jauh pun..sebelah kolej je..jalan kaki x smpai 10 minit pun tu yg rajin g pesta kovo..hahaha..malam penutup selasa tu,x best sgt la..aku juz tertarik nk tgk shOw sofaz jek..huhu..then sempat lak snap pic ngan vokalis sofaz n drummer dye..thanx to miyako@mira yg gne hp mahal dye utk amik gmbar aku..hahaha..semangat glerr..dah la ari selasa tu class pack smpai kul 8mlm..abes kelas je trus serbu pesta..dgn beg kuliah pun bedal p bawak..muka toksah ckp la..mmg ntah pape mke mse nihh..haha!
                                                       
ni dgn drummer sofaz..x igt la nme dye..haha!

wif vokalis sofaz..!
       so,ini jela gmbar2 aku kt pesta kOnvo..hihi.. ^ ^                                          
                                                   

                                                      

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 22 September 2011

CINTA LAGI..~


Cinta merupakan salah satu perkara yang subjektif tersenarai dalam banyak-banyak perkara selain daripada sOalan subjektif peperiksaan. Walaupun ia subjektif, x bermakna kita perlu menulis bagi mengisikannya jawapan. Hanya perasaan yang mampu menjadikannya sebagai jawapan. Ketepatan jawapan melalui perasaan itu bergantung pada sejauh mana kita menilainya daripada persepsi sendiri. Sikap egO dan individualistik selalu menjadi bahan kimia berbahaya terhadap ramuan perfume cinta setiap orang. Pasangan yang seperti itu hanya menjadi barah, seterusnya terjun dari bangunan berpuluh tingkat  dan gantung leher di kipas angin yang menjadi penyelesaiannya.adoii..jgn la jd cmni yer kwn2..

Mencari cinta tak memerlukan seseorang itu berlari-lari sana sini. Kalau dah namanya jOdoh, tanpa dicari dia akan muncul sendiri. Orang yang mudah mendapatkan cinta menjadikan mereka sebagai manusia yang kurang menghargai. Umpama tisu, lepas habis diguna, dibuang begitu saja. 


Cinta bukanlah keajaiban, jangan terlalu taksub dengannya kerana cinta juga bOleh menjadi pembunuh yang kejam. Berapa ramai orang yang mati kerana cinta..?

Tak berselera makan > kurus > mati
frust menonggeng > bunuh diri > mati,
tensiOn dengan awek/pakwe > bawak kereta/motor laju-laju > eksiden > mati,
kurung diri dalam bilik > gila > gantung diri > mati,

kat atas tu antara kaedah pembunuhan diri yang pOpular dalam masyarakat kita. Tapi sebagai Islam, adalah diharamkan sama sekali...!!!


Jadi, sebelum bercinta kena pikir dahulu sama ada kita cukup kuat untuk mengawal cinta, ataupun cinta yang bakal menguasai diri kita sendiri. ^ ^






Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, 21 September 2011

Wahai Wanita ...

Kukan selalu mencintaimu . . . 


Wahai wanita, jgnlah mudah kau beralih kasih, tinggiknlah darjat mu, kuatkanlah kesetiaan mu, jgn kau lukai hati insan yang amat mencintaimu ..


Wahai wanita, cinta itu sungguh suci, jgnlah kau memberi ruang dan peluang kpd insan lain yang ingin mencuba, kau pertahankan cintamu sayang ..

Wahai Wanita, setiap ciptaan Tuhan itu ada kekurangannya, bersabarlah, ingatlah kasih, pengorbanan dan penghargaan yang pernah diberi .. pasti kau kembali mengerti .

Wahai Wanita,  perjalanan kisah cintamu cukup indah, dihiasi kasih sayang dan kesetiaan, kau biarkan kaum adam tunduk mengalah dengan sifatmu, kuatnya kuasa cintamu itu ...

Wahai Wanita, jika iman dan takwa yang dicari, tanyakan ibu bapamu, belum cukupkah segala ilmu yang diberi sehinggakan kau yakin dengan mudah wujud seseorang insan yang dapat mengajar kau segalanya, sedangkan semuanya bermula dari hatimu sendiri, mustahil kau terlalu jahil dengan dengan semua itu ...

Wahai Wanita, tanyakan dirimu siapa lelaki itu, yang kuasanya cukup hebat sehingga mampu menghalang kau dari terus menghubungi insan yang telah kau berikan jiwa dan ragamu itu, si dia yang mampu membuatkan kau menipu dirimu ...

Wahai Wanita, kau ciptakan seribu satu alasan bagi memuaskan hati org yang pernah kau cintaii, tp adakah insan yang kerdil itu mampu menerimanya setelah sekian lama kau memberikan kasih dan harapan kepadanya?

Wahai Wanita, kau sendiri boleh membuat pilihan yang terbaik utk dirimu, alangkah indah bila kau dapat hidup susah dan senang bersamanya, adakah kau sedar dia telah memberikan seluruh cintanya kepada mu? 

Wahai Wanita, pulanglah, kau lebih mengerti dan memahami isi sebenar hatimu, jika kesalahan dan kesilapan lalu menjadi batu penghalang, kau maafkan dirinya, yakinlah sayang dan rindu kau itu mampu mengatasi perasaan bencimu itu ...

Wahai Wanita, jika kau ingin berubah, bawalah insan itu bersamamu, carilah ilmu bersama-samanya, yakinlah Allah itu Maha Mendengar dan Maha Mengampuni, yakinlah kepada-Nya, saling membantulah antara kamu kerana dengan itu cinta kamu akan membawamu ke syurga ...

Wahai Wanita, sudahlah, usahlah kau berfikir lagi, lupakan saja manusia baru itu, bpeganglah pada janjimu dahulu, setiap manusia pasti ada kelemahannya, terimalah semula kekasih lamamu yang amat setia dan menyayangimu ...

Wahai Wanita, tidakkah kau rindu dengan senyumannya, tidakkah kau rindu dengan gelaran yang diberikan olehnya, tidakkah kau rindu dengan keprihatinan, mengambil berat dan kasihnya kepadamu, sudahkah kau lupa semua itu?

Wahai Wanita, kembalilah padanya, tiada insan lain yang lebih memahami dirimu, yang mampu menjagamu dan tertawan dengan karenah dan gelagatmu ...Wahai Wanita, Sedarlah... Dia Amat Menyayangimu ...


   p/s : ini adalah karya seorang sahabat yang ingin meluahkan isi hatinya..bukan karya dri owner blOg ini~ 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, 20 September 2011

CINTA,CINTA DAN CINTA

"CINTA tu complicated" kata rOomate aku..hmm..cmner yg dikatakan complicated tu..? aku pun xfaham sebenarnya..tp yg aku tahu mcm2 jenis cinta ader kt dunia ni..mcm2 cara utk bercinta...kalau bercinta tp xder declaration "kapel" tu cmner lak..??still dianggap bercinta x..?hanya org yg pernah lalui je yg tahu cmner status diorg..huhu..ader plak yg jenis kapel kOntrak..haha..boleh ke cmtu..?elehhh..ckp mcm xpnah buat jek..haha..cinta tu kdg2 indah sgt2..sape yg x ske bila ader org yg caring sal kte selain parents..btol x..?rse best sgt2 bila org paksa kte makan ubat padahal sje gedik je xmo makan ubat..rse legaa bila kte ader tempat utk share..means kte ader someone yg bleh dipercayai..mesti korang rse sume ni kan..

tp kdg2 pnah x kte wat silap dalam percintaan..??mcm tinggalkn seseorg utk org lain ke..msti sakit kan mse tu..tp bila org tu dah mula rapat dgn someone else bru kte rse xnk kehilangan dye..tp kalau dah terlambat nk wat cmner...kesilapan yg tu sgt sakit sebenarnya..utk kedua2 pihak mungkin..bila kter da terima org lain pun perasaan rindu kt org yg lme still ader..kdg2 bdebar bila jupe dia..knape eyhh..??ader jugak yg break then kapel balik..haishh..cmner tu..?cinta kan complicated..haha..kte xkn pnah tahu ape yg TUHAN rancang utk kte..kadang2 kita dipertemukan dgn org yg salah sebelum kte jumpe dgn TRUE LOVE kte...bila tu kte x tahu..kadang2 tu kte rse "oo..dye ni mmg caring gler kt aku,sekepala,mmg jodoh aku la ni" tp last2 benda tu x kekal pun..huhu

kita kalau da bcinta..kalau cinta tu dah kuat dalam hati kte..buruk org yg kte cinta tu kte x pandang pun..biarla kalau org len sume x ske kt org yg kte cinta tu janji hati kte mmg kt dye sorang..walau besar mne pun salah yg dye or kte buat,kte still nk bg peluang..atas dasar syg n xmau kehilangan..tp bila perasaan cinta tu da bkurang snang cter tawar hati la,sume bnda nmpak x elok..sume bnda nmpak salah..

hmm..kepada anda2 yg sedang bercinta di luar sne,hargai la pasangan anda..hargailah dia sebaiknya..terima lah dia seadanya walaupun pasangan anda mempunyai sejarah hitam..nme pun sejarah hitam..usah dikenang,mulakan hidup yg baru.. bg yg ditinggalkan,anggaplah ini bukan penamatnya..kuatkan semangat daan mulakan hidup baru.. ^^


p/s stOry diatas adalah gabungan kisah cinta sebenar yg didengar dan sedikit pengalaman peribadi..part yg mne adalah rahsia~ hihi

                                                                

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 19 September 2011

timetable yg pack glerr2..!!!

huhu..x ske ari selasa sbb timetable dye pack sgt2..!! pehal la lecturer sume nk men letak kuliah ngan tutor hari slasa byk2...adoii..tensiOn2..!! subjek lak sume susah2..media politik..kajian penyelidikan komunikasi,pendapat publik..hadoiii..pening kepala dibuatnyerrr...mne x peningnyer..
                      9-11~tutor media dan politik
                     12-2~kuliah pendapat publik
                       4-6~kuliah media dan politik
                       6-8~kajian penyelidikan komunikasi..
dah la sume nk amik 2 jam..bleh pecah kepala ni nnty..hahaha..tp xper lahh..hari jumaat dpt cuty..sbb xde pape kelas pun..! sabtu ahad pun xde kelas...isnin kelas kul 10pg..so byk mse jugak nk rehat2..tp tu la..agak tensiOn dgn hari selase ! btw, utk sume student cm aku nih..aku wish utk kOrang gudluck lah yerrr.. ^^


selamat belajar kpd anda semua!

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, 18 September 2011

sudah kembali..!!!

okeyy, i'm coming back into blOgger world..maklumla,agak lama jugak la menyepi lepas blog "nsempurna" di delete atas sbb2 tertentu..bOring jugak bila xder blOg nihh..tp bila ader blOg rmai plak yg bce especially kwn2..tbe2 rse malu lak bila tulis sal hati perasaan bagai then diorg bace..hoho..but diz time kalau bley diz blOg xde sgt kOt nk share2 sal hati ngan perasaan ni..kalau ader pun half2 jer..hihihi


sO,selamat bertemu kembali lah yer tO all blOgger n kepada smua pembaca bLog aku nihh..juz a simple bLog..kalau ske,terima kasehh..^^ klau x ske,nk wat cmner..huhu
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen