Online Diary ~ Kisah Qaseh Andrea ~: October 2011

Followers

Monday, 31 October 2011

" Gemerlapan Klasik Kontemporari "

okeyyy...entry kali ni juz nk share mOment2 yg ader sebelum n selepas dinner MENTION..mcm2 dugaan jugak la kne tempuh..huhu..btw,entry ni jugak nk berterima kasih sgt2 dekat insan2 yang byk menOlong aku..^^

1st skali mesti la nk ucap thanx dekat abg zul..! tanpa abg zul, xdpt lerr aku nk pkai baju chantek2 mlm tu..dugaannyer,mula2 g umah abg zul,da bkenan dkt 1 kebaya gold2 gitu..tp bila balik,try tgk x sesuai coz bju tu cm besar cket..hampa..T.T..balik bilik trus xley tdOw sbb pk bju pe lak nk pkai ni..esOk tu da dinner da..then,mlam jumaat tu jugak serbu umah abg zul lg nk tgk baju lain..last2 abg zul bg baju pengantin bekas isteri dye kt aku..terharu glerr! mmg pkai baju pengantin la malam tu..hehe

merah u ollz~ thanx abg zul !
        
miyako,aku n yaya..tgh2 mlm test baju ni kt bilik fiza!
      
settle sal baju, nk berterima kasih jugak dekat member2 baik aku yg bsama2 dengan aku sebelum n selepas dinner ni..thanx kepada hezwan sbb dye yg tayekan dkt abg zul pasal baju dinner..thanx hezwan !


thanx kepada miyako@mira..dua kali dye bawak aku g umah abg zul sbb baju..bukan tu je,mira jugak byk tlg  kalau aku ader pape masalah especially yg bkaitan $$..huhu thanx mira!


xlupa jugak thanx kepada my rOomate,Diya..diya pun byk susah payah utk aku..sebelum g uma abg zul,kitorg g jenjalan kt kajang sbb nk tgk2 baju utk dinner..diya yang susah2 masuk setiap butik n taye dekat pemilik butik tu..diya jugak sanggup spOnsor rm50 kalau aku xdpt baju kt uma abg zul.Diya jugak la yg make over aku utk dinner tu..tOgether wif her friend shasha..aku,mira n yaya telah di mekap dengan jayanya oleh dua org gadis yg sweet2 nih..hehe..thanx diya !! muahh !


x lupa jugak thanx utk fiza yang sentiasa ader utk membantu..fiza plg excited nk tgk kwn2 dye chantek mlm dinner tu n dye jugak tlg diya n shasha dlm makeover kitorg bersama2 ain amirah@mekchik..thanx kOrang!

settle sebelum dinner..mse dinner pulak..mmg awesOme ! kawan2 aku sume chantek n hensem2..mmg menjadi tema malam tuh..makanan dinner lak not bad la walaupun sebenarnya aku harapkan ader dessert puding mcm dinner2 sebelum ni tp xder..huhu..overall,aku puas hati dgn pjalanan majlis tu..dpt kumpul ramai2..senior,junior sume ader..mmg happening!

me n ana !
   
me n murni !
         
my cOursemate !


senyum......!!! ^^
                                


then,nk share la jugak kan...seumur hidup aku yg dah 21 tahun nih..xpenah pun dpt cabutan bertuah by persOnal ! meja bertuah ader la tp hamper yg kne kOngsi2..sO mmg xharap nk menang pun mlam tu..haha ! tp..x sangka la pulak..bertuah jugak nombor yg aku pegang malam tu..bukan sekali tp DUA kali nombor aku bertuah..*nombor yg berlainan..means dua kali jugak la aku g depan amik hadiah tu..hehehe..segan2~     
                                                                                  
aku ngan zack ! ok,aku ader dua..hehehe
        
nak tahu ape kitorang dapat..?? aku ngan zack dpt toaster..!!! hehehe..termakbul dOa kwn2 aku yg nkkan aku menang toaster malam tuh..weyhh,ni utk kOrang yg da byk tlg aku..sO,kalau nk makan roti bakar,mai je bilik aku anytime ok !

toaster yg aku dpt + perhiasan kuda..lecturer ckp kuda tu special gift dri isteri
vvip yg sponsor..original frOm philipines! thanx !!!
 rsenyer yg tu je kOt utk entry kali nih..rsenyer entry lepas ni juz nk share gmbar2 aku n member time dinner..gmbar yg aku ader agak terhad..huhu..so kne tggu dewi uplOad sume gambar..^^
thanx again buat semua yg telah membantu~ syg korang !
                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 20 October 2011

RAHSIA !

post kali juz nk share ngan korang sal RAHSIA..bukan nk dedah rahsia sape2 tp it juz a word that we should understand..korang faham ke ape maksud RAHSIA..? mcm2 jenis rahsia yg kter ader..mcm2 jenis rahsia yg kte kne simpan..even setiap org dri kter ader rahsia masing2..even kte rapat mcm mner pun kalau bnda tu dah private,xyah la paksa dye utk cter..bikin pressure dowhh ! let say la kalau ko da terdengar ader rahsia antara sekian sekian org, juz relax la kalau org tu xnk cter n dye sendiri da ckp rahsia tu xde kne ngena pun ngan korang..xyah la nk sentap2..! aku faham mesti la korang panas hati sbb perasaan curious korang nk tahu sesuatu rahsia tu especially kalau bkaitan member2 rapat of course la korang akan rse korang mcm dipinggirkan kalau x share rahsia tu dgn korang tp dgn org len bleh plak..btol x..?tp juz positif je la..x semua bnda kte ley share..aku pun mungkin akan sentap kalau ader member2 yg wat cmtu kt aku..maybe akn merajuk..but think urself la..ape hak ko kalau benda tu da ckp RAHSIA..kalau bkenaan sumthing yg bley aibkan org ke,or pasal personal org yg kte je yg taw perlu ke kte share dgn org len..?tanggungjawab kte kan utk jge aib org..?so xyah la nk sentap2 ok?ko cme sentap sbb tahu yg ader rahsia yg ko xtahu tp ko nk tahu..itu jek.. yg penting kalau org tu ckp rahsia tu xde kne ngena ngan ko,percaya je lah n mmg xleh nk share,terima je la..bukannye sje2 xnk cter..its PRIVATE..so x yah nk argue knape ko xleh tahu..nme pun rahsia kannn...n lagi satu,kalau x cter rahsia tu,bukan maksud kte x cye kt dye..tp faham la..dye pun kne jge hati org yg cter rahsia tuh..kalau bnda tu mmg personal xkn nk cter..stiap dri kte mmg ade rahsia yg kte simpan..bohong la kte ni xde simpan rahsia pape..so xyah la ckp ko xde langsung rahsia utk tahu rahsia org lain..juz nk mintak 1 je..kalau btol benda tu x leh share,redha je..xya paksa2..sbb mmg ade SEBAB knape x ley share..sila hormat PRIVACY org lain..benda ni bukan nk bg sentap sesape..kalau ader yg tersentap,sorry.. = )

shhh..diam2 je keyhh !
                                        
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 15 October 2011

minggu yg sgt letih.. !

bila dah lme x update blog tangan ni terasa gatal lak nk menulis..haha ! okey..siyesly,2 minggu yg berlalu ni amat2 bz utk aku ngan member2..aku ader dua program yg kne handle..ala..jawatan xder la besar mne pun..jd ajk je kot..hahaha..tp still kne turun padang gak kan...huhu...kelas toksah cter la..ader yg mmg lecturer batalkan ader jugak yg aku mmg x pegi kelas tu..TP  aku ader surat pelepasan..so xley la consider aku ni ponteng kelas kan..?hehe..
okeyy..program pertama yg aku kne handle is jd ajk utk persidangan MENTION 2011 dekat Hotel Equatorial Bangi..aku jge bahagian pendaftaran jek..aku partner ngan mira..jge kaunter yg uruskan local presenter..kebanyakan yg dtg kt aku ni pensyarah2 yg dtg dri mcm2 IPTA..foreigners pun ader utk jd wakil presenter local university..tp kje aku senang jekk...tlong bg goodies bag..hahaha..tp penat gak oo...ramai kot presenter tu..then goodies bag tu plak bukan fully lengkap ngan items dye sume..ader jugak brg len kne msukkan time tu jugak..tp best la jugak..kjer yg agak santai~ hehe..aku rse part yg plg best dekat conference tu ader dua je kot..yg lain2 tu cm biase jekk...aku plg ske part makan makanan hotel..hahaha! bnda ni bukan sume peserta dpt keyhh..hanya yg menjadi sekretariat jek yg dpt peluang makan makanan mewah hotel nih..glerr ahhh...mmg time ni aku kuat makan! tp rugi arr..aku x amik gambar ! sbb terlalu khusyuk sgt mkn smpai lupa nk amik gmbar..dessert dye walawehhhh ! mmg tiptop ar..makanan hotel kan..mmg sdap ar ! hari kedua aku berangan dah makan mcm hari pertama..tp hampa jek..sehari je pluang tu ader..hari kedua makan buffet cm biase je..not bad la kan..tp tu la..baru igt nk tangkap gambar ! huhu..yg kali kdua makan sekali ngan senior..sgt best ! 





coursemate aku..tini,dila,fitri,fahmi,zack n fast
time conference korang men tangkap2 gmbar plak eyh??


ni la meja pendaftaran kitorg..! cik idris ngan abah sakan posing kt tmpat aku
ngan mira..huhu..time ni aku ngulat tdo kt sofa kjap kot..haha!
model Hotel Equatorial Bangi~ haha
ami, hafiz zahidi,ketam n iwan hezwan
punca..? bosan kOt + konon2 model hot la tuh.?
haha !
                                                  
                                                  
                                             
aku ngan fidos je bukan senior..yg len2 is my lovely senior !
byk kan kitorg makan..? hehe
                                                        
ni la makanan kitorg..! yummy !!
                                                     


next,is dinner after the conference..sgt best ! satu je yg x best..makanan dye..huhu...banyak sayur ! geram aku..so,aku makan cket je la..xper la,bnda tu dah dicOver dgn show artis yg sgt grand..*opps! aku lupa nme artis tu.tp siyez,meremang dgr sore dye..lecturer pun turun pdang gak wat show kt depan..sgt spoting ! acara kemuncak dinner tu la yg plg aku ske ! JOGET LAMBAK..!! hahaha..glerr ahh time ni..mmg x ley lupa..sume g depan termasuk la lecturer skali..sgt enjOy..plg x disangka2 lecturer aku mmg sakan gelek + joget + rock n roll..mmg x sangka! aku pun ape kurangnye..mmg sakan ar ! yaya pun aku tgk dah kuar dri zon "sopan" dye bila dye pun gler2 menari mse tu..*dye x sedar kot..haha!


                      
diorg ni satu meja ngan kitorg..
fidos n afie~
                                           



                                              
gmbar ni je sempat snap time dinner..yg len2 ader kat kamera
member yg x sempat lg nk g amik..huhu








ni la event yg aku handle utk 2 hari..xya g kelas u ollz..hehe
  
program kedua yg aku handle Hari Interaksi student 1st year MENTION..sabtu dri pkul 7.30pg smpai 5.3ptg..kt cni,aku jd pc..hoho..dah lme aku x jd pc ni..zack ar gatal sgt letak nme aku..tp xpe lah,best jugak jd pc nih..thanx zack ! kitorg byk main games kt cni..games dye not bad la..x bosan sgt..*maybe sbb aku yg jd pc so aku la yg membuli(tanduk da muncul)..kih3..antara byk2 games yg kitorg main aku plg ske main explorace..aku jge checkpoint dgn zack..siyez,mamat ni kejam glerr..mcm2 dye suruh junior buat utk bg diorg next clue..aku pun mengikut jela kekejaman dye tuh..hahaha..tp conclusion dye,dak junior mmg best ! nme pun budak2 media kan..time cmni la korang nk expose diri korang yg vogue2 tuh..haha..hopefully kalau jupe kt fakulti tu,tegur2 lah yerr..xmo sombong2 ngan kitorg..rugi ooo x bcampur ngan kitorg yg glerr nihh..hehe


                                            

sebahagian dri peserta + pc..byk lg gmbar tp sume dekat
kamera dewi..uplOad kt fb je la nnty..hehe
thanx korang sume !
  selesai sudah entry kali nihh..jam da pkul 1.04 pg..tp mata x ngantuk lg..sbb..?? sebab esok hari AHAD...so  mmg tdo lambat la..susah hati tgk roomateku,Diya gigih buat eseimen..bangun awal wat eseimen..tdo kejap pastu wat eseimen lg..smbil bukak youtube..motipp...??haha! aku ni mcm xdek eseimen jek padahal da btimbun da tuh..ntah bila nk stat ntah la..kalau rajin,esok aku buat cket2.KALAU RAJIN~~..nite u ollz!  

                                                                          
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen