Online Diary ~ Kisah Qaseh Andrea ~: November 2012

Followers

Wednesday, 28 November 2012

Kau Yang Terindah : Permata Syurga


haiii..!! muncul kembali di dunia Blogger. hehe..sbb ade story nak share so kne la munculkan diri dekat dunia blogging ni. sooo..post kali ni cme nk story-story cket tentang Program Hubungan Komuniti  bersama anak-anak yatim yang kitorg jalankan. Program ni sebenarnya wajib utk kitorg sbb ade 6 kredit. semester lepas kena buat majalah Advokasi, so semester ni kne handle program pulak. so far, program kami ni berjalan dengan lancar. Alhamdulillah.. tapiiiiii..aku ni ketua bahagian teknikal and aku mengaku, banyak jugak kesilapan yang aku buat mse program ni. huhu harap dimaafkan yerrr.. siyesly, baru aku sedar bahagian teknikal adalah paling penting dalam sesuatu program. xdpt bayangkan mcm mne aku boleh jadi kalut gila mse barang2 teknikal x smpai on time. kelam kabut ulang alik studio cri backup plan. huhu nasib bek laa sumenya under control lagi walaupun kelam kabut aku dibuatnya. nasib baik la ada Dewi yang tolong aku walaupun dia bukan dari bahagian teknikal. terima kasih sangat2 !. poster ngan banner yang Dewi buat sangat Cantik :) and opkos geng2 teknikal aku Wawa dengan Kak Fatin Fariha yang banyak membantu, trimas yerrr! terima kasih jugak dekat Zack sebab banyak membantu. tolong angkat meja, jadi fasilitator, angkat barang bagai. dekat Fahmi pun, thanks sebab bagi pinjam moto, hehe. Kepada Murni yang berjaya jadi MC dengan cemerlang, gemilang dan terbilang. hahahahaha. untuk post jamuan pulak, tahniah kepada Ana dan Atikah sbb dah berjaya laksanakan tugas dengan baik. Fidos pun terima kasih jugak sbb susah payah g amek sponsor makanan. thanks jugak kepada Yaya sbb jadi Usher untuk program ni. sangat komitmen ! xpayah kne suruh pun tahu je buat kje dia. hahahahah. Program xkan berjalan lancar kalau xde post Program kann..so Gud job untuk Tini, Dila dgn Kak Qids. untuk Post Hadiah dan cenderamata pun terima kasih jugak yerrr dekat Joanne, Mia Sara dengan Ainur. hehe. x lupa jugak kepada Moderator yang sangat awesome, Fit Clone. xsangka pulak ko boleh jadi moderator ! hidup Kamunting ! hahahahahahaha. and untuk kawan2 yang sudi buat persembahan, Ketam, Megat, Afie, Wan Fatiha and opkos my best fren forever Iwan Hezwan. paling penting, kena ucap terima kasih kepada ketua pengarah Program, Hazirah yang sangat berdedikasi and bagi aku, dia seorang ketua yang sangat bagus ! x sia2 kitorg lantik dia jadi ketua. xkurang jugak timbalan ketua pengarah kami, Fast yang sentiasa memberi komitmen dari awal program. Last but not least, our Penasihat Cik Wan Idros yang banyak memberi tunjuk ajar kepada kami, Harap2 kami semua dapat A lah yer cik Wan..! hehe
ade sape2 yang belum aku mention ke..? huhu pape pun, terima kasih laa kepada semua yang sudi hadir ke Program Hubungan Komuniti bersama anak-anak Yatim. kerjasama dari pihak anak yatim juga amatlah dihargai. dan juga kepada para sponsor kami, StormReaders, Adijuma, Cosway, Adun Serdang, Sate Kajang dan banyak lagi. xde sponsor,xjalan jugak program kami ni. hehe

tiba2 rse sebak pulak..lepas ni mesti dah jarang ade moment2 yg best dengan kawan2. masing2 pegi Praktikal. Gudluck untuk kawan2 semua. so, gambar2 hubungan komuniti diabadikan dalam blog aku yer :)

geng Teknikal ! :)
sweeeeet !
Abang Kevin dgn abg Ronaldo ! hahaha
forum Sebak Dihati Siapa Yang Tahu
our penasihat, Cik Wan !!
booth untuk penaja, StormReader
kami KODA :)
with Yaya..! okey,sje merendahkan diri. haha
ini kawan baik saya, suara dia sedap !
thanx kepada Penaja Kek ! sedappp 
LDK bersama anak2 comel :)
terima kasih kalian semua !


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 12 November 2012

Kenangan Sukipt 2012




logo rasmi Sukipt 2012

okeyy.. post kali ni update pasal Sukan IPT atau Sukipt. aku bukan la atlet untuk Sukipt ni tp aku cme Sukarelawan bagi games Karate-Do. sukarelawan je punnn...tp xper, orang2 mcm kami pun penting jugak. kalau xde kami yg seramai 21 org sukarelawan bahagian Teknikal, sape la yg nk angkat kepingan mat gelanggang karate tuhh..? sape yg nk jge point karate? sape nk tolong jaga air..? muka2 ni la yg jd tulang belakang.. hehehe. hoiii..smpai lenguh2 badan ni dok angkat benda2 tu naik turun trak askar. huhu. Tapi, akhirnya kami berjaya jugak menjadi Sukarelawan yg berbakti kepada Universiti dan bukannya join benda2 lagha yerrr...huhu

Banyak kenangan kami sebenarnya. yelah, majoriti kelas aku join jadi sukarelawan. ada Afie, zack, Fidos, Fahmi, Ana, Mira, Yaya, Tini, Dilla, dan Lin. kitorg join bukan sebab duit jee tp pengalaman tu yg penting. mne pernah handle game Karate. tengok org berkarate pun xprnah. bagi aku, ni 1st time aku tgk pertandingan Karate depan mata. bertumbuk smpai berdarah2. lepas tu mcm2 bahasa Jepun boleh belajar dalam Karate nih.. yang penting kitorg ade kenangan dan pengalaman yang tersendiri bila join sukipt ni.

nk tengok gambar2 yg sempat kitorg amek dekat sukipt..? ni sume hari terakhir kami jadi Sukarelawan. Credit to Miss Kadok.

bersama Maskot Sukipt. femes dia ni. sume org nk bgmbar dgn dia.
comel la maskot ni. org ckp musang. yeke?
poyo je semua ! hahah
kami lah Sukarelawan Sukipt !
                                                                 
berakhir sudah kerjaya sebagai Sukarelawan selama seminggu. tiap2 pagi berjalan kaki pegi ke Dataran Gemilang. nasib bek la x jauh sangat.. Terima Kasih kepada zack sebab tumpangkan mse balik kolej. Terima Kasih jugak kepada Encik Razlan dengan Encik Helmi dari UPNM. terima kasih sebab belanja kitorg KFC. dan yang paling penting, kenangan naik trak askar mse nk htr barang2 karate balik USIM. perghhhh !! da mcm naik roller coster. tragis gler. hahahaha.

lepas ni kalau ade job sukarelawan, panggil la kitorg ! sedia membantu. hihi :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, 11 November 2012

Istanbul Aku Datang Terbaikkkk..!!!


sape dah tengok filem nih..?? setuju x kalau aku cakap filem ni best sangat2..!! aku x tahu la pendapat korang tp bagi aku filem ni sangat berjaya untuk keluar dari jalan cerita melayu yg klise. In Fact, aku rasa filem Istanbul Aku Datang 10x ganda best lagi dari filem Aku Terima Nikahnya. Thanx kepada junior Pija dan Azhar yang sudi mengajak pegi tengok filem nih. x sia2 merempit tgh2 malam ! hehe.

Firstly, aku suka dengan lakonan Lisa Surihani, Beto Khushairi dengan Tomok. Diorg sangat awesome ! lakonan Tomok yg ala2 Nerd dlm filem ni kadang2 best kadang2 nampak kaku cket tp congrates jugak utk dia sebab berjaya bawak lakonan dia. Siyes, mse tengok filem ni, rasa mcm nk tampar terajang si Tomok ni bila dah terbongkar yg dia sebenarnya yang main kayu tiga dalam filem ni ! tp opkos, yg paling menawan hati,bikin hati ni cair, jantung berdegup2, bila tengok Beto Khushairi !! Ya Allah.. siyes, best sangat2 lakonan dia dalam filem nih. memang dari dulu aku suka dengan lakonan Beto ni. aku rasa Beto ni satu hari nanti mesti femes gler dekat dunia lakonan ! dia ada aura kot ! dalam filem ni dia tersangatla romantik ! bila digandingkan pulak dgn Lisa Surihani yang cantik menawan, comel, sangatlah membuatkan filem ni aku bagi 10 bintang ! kalau ade 100 aku bagi 100 je. hahaha ! Lisa ni buat la muka macam mna pun tetap comel !

And lagi satu dah nama filem pun Istanbul Aku Datang opkos la Pengarah nk jadikan Istanbul sbg daya tarikan filem nih..and guess what? Istanbul sangat Cantek !! aku pulak yang pasang impian nk pegi sana satu hari nanti. huhu.. siyes, nk pegi Istanbul ! huhu InsyaAllah satu hari nanti yerrr.. :)

So kepada sesape yg x tengok filem ni lagi, pegi laa pawagam tengok. Berbaloi wehh untuk 11ringgit yang aku bayar utk tgk filem nih. dan aku rse aku nk tengok filem ni lagi utk kali kedua ! lepas tu bila da boleh download, aku nk download ! sbb filem ni memang best la ! korang pun pegi tengok ehh nanti !


Sweet sangat diorg nihh ! 
Dian dan Azad !!
Lisa ni comel sangat !

Sila Tonton Istanbul Aku Datang ! :)





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen