Online Diary ~ Kisah Qaseh Andrea ~: December 2011

Followers

Saturday, 31 December 2011

cinta till jannah~


sedikit coretan hati~
buat insan yang tersayang~
buat insan yang menyayangi seseorang~
buat insan yang kenal apa itu erti cinta~
buat insan yang ingin mencintai seseorang till jannah~

jikalau benar apa yang dirasa didalam hatimu,
jumpa waliku~
jikalau benar kau menyayangi dan mencintai aku,
jadikan aku suri di hatimu~
jikalau kau berniat utk mempermainkan cintaku,
pergilah jauh dari hidupku~
jikalau benar rasa itu,
berjanjilah kau akan membimbingku ke jalan yang satu~
jikalau benar kau dan aku menyatu,
ku mohon keredhaan dari Tuhan yg satu~
 
seumur hidup aku akan sentiasa mencintai dirimu
wahai sayangku~
hingga hujung nyawa aku akan berasa disisi kekasihku~
susah mahupun senang aku xkan berundur~





till jannah~

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

kenangan 2011~


esOk da masuk tahun baru..!! yeayyyy!!
 byk azam nihh..tp xmo cter sal azam..
nnty x menjadi azam tu so kne senyap2 jek..
insyaAllah, moga2 terlaksana..
entry kali ni juz nk igt balik ape yg aku buat, ape yg terjadi sepanjang tahun nih. 

mula2 pegi johor..
sbb nk merasa pegi johor kan..
so, mse cuti rye cina, serbu la umah afie..
best jugakk...dpt mandi air terjun 1JAM..
sbb ujannn..huhu
tp, xper..tetap kenangan yg indah
bersama zack, afie, fidos n yaya~







kenangan kedua..pegi sarawak..!!!
ni dgn lecturer + senior2 course..
hoho 1st time naik kapal terbang..
lantak lah kalau korang nk ckp poyo pun kannn...
igt lagi, mse naik flight tu berebut2 nak dok tepi tingkap dgn afie..
aku menang.ok, da dpt dok tepi tingkap menangess la pulakkk..
sebab..?? gayattt..hahaha ! glerr ahh..pening aku tgk bawah !
tp overall, mmg best pegi sarawak !
kenalan ngan dak UNIMAS, 
1st time msuk boria utk majlis penutup LASBELA..hihi
jalan2 kt sarawak, makan mee kolok..
AWESOME..!!






ok, back to bangi..haha
antara kenangan lain..ofkos la karokk..
tahun ni bley dikatakan byk karok oo..
*suara ke laut jahhhh
erm, wayang mmg jarang sgt jd agenda utama kalau hangout..
lebih prefer karok..
alamanda..kajang..mmg pilihan utama..
x jejak lg kt redbox..*teringin jugakk..haha
geng2 karok gue..mira, yaya, fiza, zack, hezwan, afie..
kadang2 rumet kesayangan pun join jugakk..
memang menjadi2 kalau pompuan je ader dlm bilik karok tuhh
*lepas tension agaknyerr~
special bila lecturer kesayangan pun turut glerr karokk..haha!
selalu jugak kluar ngan lecturer rmai2..
karok smpai 3 jam ok !
thanx encik wan idros wan sulaiman + encik hasrul !
then, antara kenangan yg aku xley lupa sal karok ni,
pernah sekali aku, yaya, fiza ngan mira terperangkap kt tmpat parking alamanda !
adoii..nasib bek x jd pape..* gud pengajaran..jgn berani sgt ok !


bersama lecturer vogue !



antara kenangan lain yg xley lupa..
mandi hujan..haha !
ni mmg perangai gler2 cket dgn yaya, fiza n diya.
gigih tggu hujan lebat..
pastu klua mandi hujan..!
guling2 dkt court bola jaring..haha
kolej perempuan..so xde kaum adam nk tgkk..
mmg best ! ble petir, 
lintang pukang masuk blok !

then, cuti 4 bulan..
dpt la aku kjer kfc the store..
byk kenangan aku kt cni..huhu
kne marah, balik smpai lewat pg..
tp xper..sume tu pengalaman..
at least, aku dpt kwan baru..
aku ader aslam, hawa, kak aziah..

kenangan cinta..?? hahaha
ader jugakk..kes aku kecewa semester lepas mmg xkn lupa !
dah la masing2 tgh exam..dugaan tu pulak dtg..
berat kot..
walaupun aku tahu knape bnda ni jd, 
tp kesakitan tu tetap ader..
atas dasar percaya, alhamdulillah, sumenye kembali normal..
mse cuti 4 bulan tu la, kitorg recover balik..huhu
 byk jugak kenangan kitorg sepanjang 12 bulan nihh..
*5 tahun da nihh..huhu


banyak lagi kot kenangan2 tahun ni..
tp xlarat nk tulis panjang2..huhu
tu belum cter pasal kes kne kjar ngan beruk..
dlm kelas asyik makan, makan, makan..
nyembang dlm kelas tu normal la kan..hihi
menangess sbb tension dgn eseimen..!!
kenangan dinner..kenangan birthdayy..
tgk bola live kt kdai mamak..
tgk final maharaja lawak pun kt kdai mamak..gigih btul !
buat part time kjer..
suka duka tahun ni byk sgt..!

diharapkan tahun 2012 
lebih byk perkara yg bermakna akan berlaku..
AMIN..

*thanx sudi baca*
SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 29 December 2011

eh, da nk exam next week lorhh~


okeyyy..next week battle of exam..!!
tp..buku satu ape pun blum bce lg..huhu !
nk wat cmner..aku mmg dri zaman sekolah lg cmnih..
suka baca last2 minit..
sbb last2 minit la yg buat aku igt ape yg aku bce sbb bnda tu fresh lagi..
bagi aku la..kalau org lain mungkin x setuju..huhu
kalau aku study awal2..
susah la nk igt..xtahu nape.

tp pape pun, aku mmg nk score exam kali nih..
mungkin kalau peringkat dekan tu cm jauh jekk
kalau dpt, alhamdulillahhh..hihi
so, kepada korang2 smua yg nk exam jugak tu,
gudluck yerrr ^^v




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, 25 December 2011

kisah zaman budak2~~ pernah plan lari rumah..?? kih3


tiba2 teringat zaman kcik2 dulu.huhu
korang sume pun ader moment yg x dpt lupa time kcik2 dulu kan..

mse kecik2 dulu..aku ader kawan baik..
nama dia mastura..
nOw dia da kawen da pun..huhu
tp xper la, kenangan bebudak kitorg still dlm ingatan..

ni la mastura..dulu2 panggil dia tua..nme singkatan
dia...huhu

aku ngan mastura dulu pandai cri duit ooo..
mse kitorg umo 6tahun..da pandai cri duit..
kitorg amik upah jahit bantal budak2..
time tu kt kawasan umah ader org buat bisnes bantal..
so da knal makcik2 kt situ, kitorg juz blaja je la nk jahit bantal..
then da pandai, makcik2 kt situ bg upah..hik3
satu bantal dapat la dlm 50sen..mse tu 50sen kira byk arrr..
kumpul2 hari sabtu kami pegi la pasar malam..
mse tu pasar malam depan umah jek..
beli la kopok lekor ke..kopok roda..asam..beli pau..
sume tu gne duit gaji..haha! awesome !
erm..msa kcik2 penah main masak2 x..?
kalau ader, sama la nan tite..!! *stail boboi~
kitorg main masak2 btul2 la..
ader kuali kecik..amik batu bata..buat tempat masak.
curi telur ayam, kutip daun2, bunga2 then masak..hihi
opps! telur ayam tu curi family mastura yg punya..
mintak kt mak dia nk satu, tp amik lebih..hihi
pastu ader main doktor2..kawin2..gatal aihhh
kami main berdua jek..kadang2 aku la mak aku la bapaknya..hoho
selain mastura, ader la jugak teman2 yg lain..
macam tina. khairiah,n dak2 cina yg ader mse tuh..
buat main rounders, galah panjang, kelah kt pondok..
kelah pun mkan nasi lauk telur mata buh kicap cket..
itu yg aku ske pun..makan ramai2 best oo..huhu
mse ni bukan umur 6 tahun dah..tp bawah 12 tahun la..huhu

yg menariknya..mse umur budak2 cmtu..
aku ngan mastura pernah plan nk lari rumah oo..
sume tu gara2 kitorg kne marah dgn mak bapak masing2
sbb main smpai senja..
mse tu kan bebudak lg...mne dtg ntah otak advance nk lari rumah..
malam tu plan,konon2 nk lari subuh2..
dah pakat dah ko bawak itu ini..
aku bawak itu ini..kih3
last2..esok tu...x lari pun..bangun tidur pun lambat !
bnda tu pun mcm senyap jek..main mcm biasa..
padahal sebelum tu plan bagai nk rak !

zaman mcm ni ader hati dah nk lari umah..adoii..
nsib bek x lari..kalau x, pe ntah jd kt kitorg..huhu


itulahh..bila teringat balik, gelak sorang2 pulak..haha
byk lg moment2 yg xley lupa..
nk tulis tp da panjang sgt nihh
pendek kata,kitorg dulu agak adventure..
panjat pokok, pegi mandi sungai tanpa pengetahuan mak ayah..
*tp sekarang mak ayah da tahu dah..hihi

pose mcm ni pun mak ckp lepas tu ader org bagi duit..haha!
rezeki2~
itu saje kisahyerrr..
rindu mastura..huhu
semoga anda bahagia bersama suami tersayang..

*thanx sudi baca*

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 22 December 2011

ader ape dengan cOurse aku..?? komunikasi dan dasar awam,UKM~~


dulu..masa dpt result tawaran msuk U
 rse hancur hati glerr sbb xdpt cikgu..huhu

apa yg aku dpt..
TAHNIAH, anda berjaya ditawarkan ke Universiti Kebangsaan Malaysia..
then, bila tgk cOurse..
Komunikasi dan Dasar Awam...erm..
cOurse ape tuhhh..??? *padahal sendiri pilih mse isi form dulu
TAPI..segalanya berubah !
aku happy glerr dpt cOurse nihh !
walaupun course ni agak berat bagi aku,
aku bersyukur dpt cOursemate yang..
BAIK, SEMPOI, SETIA KAWAN, GLER2, 
kitorg dah mcm satu FAMILY
KODA stand for Komunikasi dan Dasar Awam..

kt bawah ni antara KENANGAN gambar
yang sgt chantekk bg aku !
gambar ni diambil pada 20 Disember 2011
sgt smart dgn baju kOrporat kitorg..hihi
*klik utk gambar yg lebih dekat..ok!


ini gambar formal kitorg..suka gler gmbar nih ! cari la aku~ hihi





yg kat atas ni gambar kandid..huhu.
pandai abg photographer tu knekan kitorg..
sbb nk candid yg natural !
ini lah hasilnya !!






zack mmg terbaik lahh..!! haha






we in pink cOlour~~ huhu


conclusion nyerrr..aku ske cOurse aku nihh
susah ader..senang pun ader..huhu
lecturer pun best !
actually, peluang kerja byk kot nnty !
kt mne2 pun boleh msuk..
komunikasi kannnn..hihi
bercakap jelahh dlm kelas..haha !

lepas ni, naik semester baru akan lebih bz..
sO, get ready koda..!
harap kita semua dpt fokus dengan jayanya..huhu

okeyy, that's all..kih3
*thanx sudi baca*





eh, iklan jap..haha
bersama fahrin ahmad
jOin program Perisan Buat Wanita..
best glerr..!!
 kbaiiiii~

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, 18 December 2011

bila fatin menjadi atan~


nurfatin fazureen bt mohamad zulkafli..
itu nama penuh aku..mak abah aku yg bagi..
tp...sejak semester lepas..
 ader nama lain pulak kawan2 aku dok panggil..
they called me ATAN..??
why atan..??
hahahaha..ader la kisahnya..


alkisahnya...aritu dekat fac,aku pegi toilet..
lepas je kluar dari toilet tuh..
dekat tempat duduk tepi2 tu ader la sekumpulan manusia..
yaya, zack dgn afie kot..xpun fidos..x igt sgt lahh..haha
menurut cter diorg..masa aku lalu,diorg panggil fatin..!!
tp aku buat bodohhh...means, aku mmg x dgr kot !
pastu,diorg saje2 la panggil nama atan..
tgk2 aku toleh kt diorg..
masa tu aku rse dgr ader suara, aku juz toleh jekk..
xtahu pulak diorg knekan aku..huhu
diorg punya gelak sakan la kt aku nihh..
so, sejak dari aritu..diorg panggil aku atan..adoiiii

smpai lecturer pun panggil nama tuh kadang2..
aku pun mcm da terbiasa dgn panggilan tu..
makin ramai pulak panggil aku atan..especially dak2 kelas la..huhu
kadang2 aku layan je..tp kadang2 tu malu ooo...nama laki kot !
panggilan kn satu doa..huhu
ntah ape la maksud atan tuh..malas pulak aku nk google cri..haha !

nyway, xpe lahh..
biasa la kawan2 bg nama lain selain nama sendiri..
dah biase dah sume tuhh..
at least, ader jugak kenangan..hehe
kdg2 nmpak comel bila diorg panggil..
kdg2 nmpak hodoh glerr ble diorg panggil..
terima saje lahh..haha !

so,itulah sejarah nama atan pada diri aku nihh...
sumenya gara2 telinga yang kurang mendengar !
bape byk badak la dlm telinga aku masa tuhh
pekak badak btul ! haha
ermm..x salah pun kalau korang sume nk panggil aku atan..
TAPI..jgn lupa nama sebenar aku sudahhh..haha !

*thanx sudi baca*


hye..!! nama saya atan..!! hihihi



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, 13 December 2011

thanx to him ! my someone special in my life~


bila ek post entry yg lepas..?
malas nk check..haha !
now tgh bz menyiapkan eseimen2 yang...
alhamdulillahh...makin berkurang..hihi
presentation pun tggl lagi 1 je lagi..
minggu depan last kuliah..
tp xyah nk lega sgt lahhhh...
final exam lak menanti..huhu
ntah ape la result aku sem nihh..
smester kali ni agak kelam kabut cket brbanding sem lepas2..
xtahu la knape..
hope dpt buat yg terbaik..
nk dpt dekan mcm dia jugak..huhu

pape pun, tahniah buat si "dia" yg lg skali success dlm exam smester ni..
sgt berbangga dgn anda !
and i know u can do it !
terima kasih jugak sbb x prnah kedekut ilmu dgn saya..
even, byk jugak eseimen sye yg awk tolong..
thanx sgt2..
thanx sbb awk sentiasa ader time sye tgh stress..
thanx sbb layan perangai gler2 sye..
thanx sbb fahami saya..
thanx for everything dear~

jap,ni post pe sebenarnya..??
lantak lahh..janji ader benda nk tulis..hehehe

*thanx sudi baca*




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, 6 December 2011

kawan baik vs kawan biasa


korang sume ader kawan kan..?
kawan baik..? kawan biasa..? kawan kelas..? 
atau hanya kenalan atas kawan..?
sume ni pasti korang akan ader kn..?

aku pun ader kawan baik jugak.
kawan baik bagi aku is diorg ader time aku susah n senang..
dgr masalah aku..bg aku chill..rapat dgn aku..
bukan sumone yg buat aku annoying..!
aku bersyukur aku dpt kwn yg bagus..
yang x tinggal solat, yang pandai buat lawak, yang tolong aku time aku tgh xdek duit..
yang cari aku bila senang ngan susah..
yang x berkira pun dgn aku..
that's we call best fren..
we can have more than 1 best fren rite..?
but not all fren are best fren..
 


and jgn smekan kawan biasa dgn kawan baik ok !
of course la aku akan lebihkan kawan baik aku dulu..
layanan pun mesti la x sme..
sbb ader beza kawan baik dgn kawan biasa jekk..
so, xyah nk tacing sgt lah yerrrr~

ni sume kwn2 aku yang aku anggap kawan baik dalam hidup aku..
yaya, fiza, miyako, zack, hezwan, afie, fidos, mimi, fiza uum, aslam..
diorg ni mmg rapat dgn aku..share problem sme2..
so, yg bukan nama di atas, bukan bermaksud anda bukan kwn saya..
anda tetap kawan2 sye, tp diorg tetap kawan baik saya..huhu

*ader sbb aku tulis bnda ni..ader la kesnyer..xyah nk wat assumption bukan2..
nak tahu, taye sendiri kt aku !
kang ade pulak mne2 pihak yg tacing bila bce post aku neyhh~
maaf okeyhh ! juz luahan hati jekk..

*thanx sudi baca*





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 2 December 2011

main masak2 dlm bilik...!!


hari : jumaat, sabtu, ahad dan isnin yg lepas..
lokasi :bilik fiza mustap..nape bukan bilik aku..?
ermmm...ntah ! bilik fiza lg selesa kot..hihi
tukang masak : aku n fiza
tukang buat air : yaya n ain amirah..
hohoho..a.j.k x diiktiraf je tuhh..
ni sume gara2 nk sgt masak dlm bilik..
why..?? kolej masak x sdap ke..?
xlahhh..cafe kolej ok jek..
kitorg ni je nk wat eksperimen dlm bilik..hoho..mati la kalau felo tahu
lagipun,kitorg mmg da lme nk masak..
jeles tgk member2 yg dok uma sewa leh masak sesuka hati..huhu
then,si miyako hasanah tu bwk periuk serbaguna pulak kannn...
atau dlm bahasa yg lebih standard..multipurpose cooker..haha
pe lagi..tunjuk bakat ala2 masterchef lerrr..hikhik




ini sardin masak kicap..menu harian kitorg selama 3 hari..hoho
masak simple2 jek..nme pun eksperimen dlm bilik..





ni nasi goreng..sdap glerr..!!
masak nasi goreng ni byk,tp disebabkan leka sgt makan...
dah nk dekat abes bru teringat nk amek gmbar..hihi
dlm periuk tu je kitorg goreng nasi..huhu
 
then,disebabkan teringin nk wat eksperimen masakan barat,
gigih lahh aku ngan yaya g econsave bli bahan nk wat spaghetti..
time kasih ecah suksis sbb bg pinjam moto..hehe




tu dia...sume bahan da tersedia atas meja..
goreng kentang dulu..then baru buat kuah spaghetti..
 tadaaaaa....!!!




yummy...kuah spaghetti style aku ngan fiza..hehe




byk glerr buat..nk makan 4 org jekk..
smpai 2 hari kami makan spaghetti nihh..
nsib bek x sakit perut ~

itulah antara makanan yg kami sempat try..
ader lagi lauk yg x sempat diupload memandangkan line tenet mcm tutttt jek !
kt dlm bilik still ader sardin, tepung, bihun, cili boh, kicap sume ader..
nnty bila2 free kami masak lg..skang ni masing2 bz dgn eseimen..
beli kt cafe lebih menjimatkan masa..huhu
lain la kalau masak kt umah..
ini..nk amik air pun kne kluar bilik..huhu
xper2,pasni nk try buat lempeng lak..
makan ramai2 mesti sedap...hihi

*thanx sudi bce*



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen