Online Diary ~ Kisah Qaseh Andrea ~: February 2012

Followers

Wednesday, 22 February 2012

semester 4 telah bermula !


okeyyy, da masuk semester 4..!!
kejap je masa berlalu..
means tahun depan dah nk grad..hoho
x sabar nk pkai jubah n topi 4 segi tuhh..hihi
tp dlm masa nk tggu tuhh..
hushhh..bz kot sem nihh
aku risau thesis aku..
takut x reti buat and x dpt buat dgn terbaik..
lg 1 yg merisaukan aku..
kredit ko-K aku..
adoii..mne aku nk cri lg 5 kredit nihh..
kne aktif gler2 la kalau ader program ape2..huhu
xper2, mmg aku azam xmau buang mse sem nih..
kalau bleh nk join byk xtvt..
nnty bila da start kje dah x merasa benda2 ni sume..
btol x..? hehe
aku kne semangat semester nih !
azam aku nak naikkan pointer..!
sdeh la dgn result semester 3..
menurun ! xmo main2 dah =(
dah berjanji dgn si buah hati
akan naikkan pointer !
nnty dia bg hadiah.hehe

rutin kt sini..
mcm biasa lahh..
pegi balik kelas naik bas zon 3 tuh..
kalau pegi, x smpai 10 minit da smpai fakulti..
time nk balik setengah jam bru smpai kolej..
dibawaknya ronda2 dulu 1 ukm ni amik bebudak lain..haha
tp xper, bas ader aircond..sempat la nk tdow kejap..zZzZzz
timetable semester nih..
pack  jugak lahh
sume kelas dekat2 time dye..
kne pandai curi masa nk makan + solat
xper2, kne semangat ! hehe

bab makan kt cni pulak..
hmm..biasanya x sarapan pun..
kne jimat !
terus lunch jek..
menu pun jarang tukar..
nasi putih + ayam goreng + kuah kari/asam pedas
pastu letak sambal belacan cket..
kenyang la aku..hehe

malam pulak kalau rajin 
turun la cafe beli makanan
menu pun jarang tukar
nasi goreng cili api/nasi goreng daging
yg penting xder sayur, ader telur mata..hehe
dalam bilik pun slalu on9 je lahh setakat ni
kalau bosan p bilik yaya/fiza
sembang2 sampai penat..
sebelum tidur, kol MFA dulu..yg ni wajib ! hehe
itulah rutin aku setakat nihh..
okeyyy, aku xder outing g mne2 lg..
sbb ptptn x masuk lg..
nnty da msuk,
kajang, mines, mid valley, times square
sume aku redahh..haha!
tp xder la nk membazir..
setakat jenjalan ngan member2..
beli ape yg patut jekk..
sentiasa igt kata2 MFA..
beli ikut keperluan
bukan ikut nafsu~

*peace*

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 16 February 2012

~sakit tekak~


dlm banyak2 sakit
sakit yg paling aku x tahan
senggugut + sakit tekak
senggugut tu normal la kann
kalau dtg, mmg nk guling2 je atas katil
sanggup x p kelas !
xmau biasakan diri mkn panadol menstrual tuhh
x elok !

now..tgh demam
demam je xper lg..
kdg2 suka..
sbb mmg jarang demam !
tp bila diiringi dgn sakit tekak..
adoiiii..x tahan meh
mmg x makan la aku..huhu

dua2 sakit ni mmg bleh pengaruhi mood aku
senang2 je aku nk mrah org..huhu
so beware ! hahaha
adoiii..sakit tekak nihhh !
chowww..nk tdow

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 13 February 2012

3 minggu kjer kfc~


hampir 3 minggu kjer kfc..hoho
sempat lagi aku kjer cuti semester nih..
untung jugak kalau kjer x buat perangai..
manager sentiasa akan amik 
kalau kte nk kjer..hihihi

pandai pulak aku masuk time raya cina
dpt la gaji triple pay dua hari..hoho
so gaji 2 mggu sir bayar cash..
alhamdulillah..walau x byk 
simpan utk byr yuran nnty
gaji minggu terakhir kjer
bulan depan baru masuk.huhu
sbb sir htr punch card..
so gaji HQ yg akn bank-in

kenangan time kjer..??
hushhh..byk kot..
awal2 masuk dah best..
sbb dpt kjer ngan aslam and alip
yg gler2..so kfc tu pun jd haru biru..haha
okey lettew..x la sunyi..
diorg pun kjer dua hari jek..
pastu tinggal la aku yg junior x bpe nk junior nihh..

pengalaman kne marah ngan customer..?
byk..yg aku alami n aku tgk pun ader..
customer marah2..smpai tersenyap kfc tu seketika
customer campak air..dasyat ooo customer skang
padahal bukan salah kitorg..
tp, terpaksa terima~
and lagi satu, kes duit palsu tuh..
x pasal2 aku kne bayar balik rm100
nasib bek sir tolong..
terima kasih sir !

selama aku kjer ni..
aku byk dpt clozing..
means selalu la balik kul 12 mlm..huhu
agaknye aku clozing kfc cantik kot..
sbb tu sir slalu letak aku clozing..kih3
meals yg slalu aku amik bila break pulak
aku slalu amik nasi + ayam spicy + colonel burger
makan nasi kenyang cket..free ok ! hehe

happy sgt 3 minggu kjer nih..
member2 kfc yg best2!
 hawa, wani, wawa, rozai, lili, iffah
kak ikin, kak aziah, abe, alip, faizal
zaid, shafis, saiful, zul, safari, asyraf
x sempat nk bergambar ngan korang..
xper, kalau aku balik, aku jenguk2 korang kt kfc tu keyhh..
selama 3 minggu nih
aku ader jugak la blajar slain cashier..hihi
aslam, aku da pandai buat burger! da pandai bancuh gravy,
buat sup, jalapeno, jelly ice cream, twister,
raking ayam, masak ayam..hehehe

ni gambar lme..sje bwk kluar balik..huhu

my nametag~

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 11 February 2012

bila dah berteman~


bila dah berteman..
mesti la kita nk perhatian dri dia
xperlu pun nk kol mesej 24jam
cukup la sekadar teman anda tahu
anda mengingatinya

bila dah berteman..
tegurla pasangan anda
walau sibuk mcm mne sekalipun
tegur la pasangan anda buat seketika
terutama bila da berjauhan
jgn sombong dgn pasangan anda !

bila dah berteman..
hati sentiasa sensitif
tahu..tiada yg sempurna
tp apabila dah berteman
apa salahnya
gembirakan hati pasangan anda

bila dah berteman..
dgn pasangan anda lah
nk bermanja
perhatian
kasih sayang
dah x boleh mintak kt org lain
tp kalau x dpt salah satu..?
fikir2 kan lahh
jgn hanya sebelah pihak je 
yg melakukannya

bila dah berteman..
tolong jujur
tolong setia
tolong alert dgn pasangan anda

kalau anda melakukannya
pasangan anda juga akan
melakukan benda yg sma

jgn biarkan pasangan anda menangis selalu
selami hatinya
'terima seadanya' bukan alasan
boleh berubah
utk membahagiakan antara satu sama lain

i give my heart n u take it..
so, please take good care of it





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 9 February 2012

reunion 6 ungku omar~~


7/02/12
tarikh yg berjaya buat kitorg
sbb bjaya buat reunion form 6 Ungku Omar
lokasi yg dipilih adalah Sempeneh, Batu Kurau
alhamdulillah..ramai jugak yg dtg..

sedih jugak ader member yg xdpt dtg..
especially my besfren mimi ngan fiza
nasib bek syikin ngan dayah ader
make sure reunion akn dtg korang ader !
rasyid pun xdpt dtg..sedih2~

makanan yg ader super duper awesome !
bbq ayam berempah..thanx ayu !
sosej bakar, jagung bakar,
bihun goreng, mee goreng, kotiaw goreng
sandwich, air laici..

lepas makan, main air sungai ramai2..
main bola angrybird + belon..aku la yg beli..haha !
pas solat zohor kt masjid,
pegi umah cikgu ku..makan2 lagi..
sembang2, gosip2..hehe

btw, reunion ni sgt best !
thanx kpd yg dtg..
shah, thanx sbb bg aku tumpang kereta
zul ngan syikin, thanx sponsor jagung
hezwan, thanx tolong beli jagung..hahaha!
amir ngan fazlina..thanx 4 ur DSLR !
dayah, nnty kita buat sandwich sme2 lg keyhh !
ihsan, tahniah anda akan bertunang nnt !


u guyz are really awesome !
amboih..speaking la pulak..haha
tp dalam hari yg sme..
sedih..sbb xdpt htr MFA nk balik ipoh..
selalu sebelum dia balik, mesti jupe..huhu
sbb tu la dlm dilema nk pegi reunion ke x..
tp bila MFA bg pergi, aku pegi la..hehe
xper, nnt jupe lagi =)



buat member2..
nnt plan reunion lg keyhh
kali ni buat jauh2 cket klau boleh
shah handle marketing
cri sponsor ! hehe

okeyy, gambar2 ni sume aku download fb jek..
sje buat kenangan kt blog aku..hehe
thanx weyhh !!


sebelum~

selepas..yummy !!

nak makan, bce doa dulu..

diorg ni bila da jupe..haishhh ! haha
jom buat sandwich !




dah mcm pasang khemah kenduri lak.. haha


untunglahh sume da pakai kereta~

wif dayah~

err~ motipp ?
untunglahh artis ~
PPU Ungku Omar..reunion done !
dari belakang : azam, awek azam(x igt nama), aku, mira, alin, miza, shina, ifatin , ayu, syikin, dayah, amir, izzat
dok depan : zul, hezwan, muhsin, iskandar, shah, hakim


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, 8 February 2012

video pekerja kfc tumbuk customer~


skang ni heboh sal staf kfc gaduh ngan custOmer kt kfc i-city..okeyy, aku pun da tgk video gaduh aku..punca gaduh tu yg aku taw sbb ayam jammed then, customer tu marah2 staf. kt cni aku juz nk bg pendapat aku jek. pendapat ni pun aku buat sbb aku prnah jd staf kfc n now pun still jd staf kfc utk cuti semester ni.

apa yg aku boleh komen..? mmg la x patut staf kfc tu tumbuk customer..whatever situation kte sbg pekerja kne sabar je ngan kerenah customer ni..nama pun pekerja..tahu kita pun manusia jugak..sape yg x marah bila kita kne maki ngan customer..dgr cter customer tu pulak ckp ayat2 yg kasar..mencarut bagai..sape x bengang..sbb tu la x byk cashier kfc terdiri drpd lelaki..bg pompuan je senang..yg p serang customer tu pun aku rse sme ader dia backup ataupun cook sbb dia pakai apron.aku pun byk kali gak kne maki ngan customer sbb produk jammed.aku tahu bukan salah kita.lgpun kdg2 kita masak produk ikut arahan manager n manager pulak kne la pandai adjust produk byk mne nk masak. bila dah kne maki, kita hanya boleh MINTAK MAAF walaupun bukan kita yg salah. ader kes sampai aku nanges2 kt blakang sbb kne maki ngan customer. normal la tuh..dah biasa dgn ungkapan 'customer always right'.customer pun wlaupun dia tahu dia salah, dia tetap akan pertahankan diri dia betul sbb dia customer sedangkan kita sbg staf x boleh nk pertahankan pun sbb kita cuma staf yg makan gaji.

customer pulak..tahu la anda customer tp xpayah la nk maki hamun sgt. pasal kes gaduh ni pun. pasal ayam pun nk gaduh. sbb dia xtahu mcm mne prosedur masak ayam kt blakang tuh..igt mcm goreng kt umah ke..? time bz..biasa la kalau produk jammed..kne  faham yg bekerja tu manusia bukannya robot. bukannya ayam tu da abes cme kne tunggu kan..kalau dah teringin sgt nk makan, pegi je la restoran kfc lain..banyak lg kan..xperlu nk maki2..benda boleh settle cre baik bro..

aku x bela mne2 pihak..staf yg gaduh tu pun da kne gantung kje..tp kesian jugak kt dia. ntah kenapa aku rse mcm faham perasaan dia..hahaha. mungkin sebab aku pun staf mcm dia jugak. risiko btul kalau kjer yg melibatkan customer service nih. bila aku bce komen2 pasal kes gaduh ni, dah mcm racist plak. sbb yg gaduh tu melayu ngan cina..hadoiii..parah la cmni..gaduh sbb ayam tp isu yg dibangkitkan racist !

ni la video tu..sesape yg x tgk lg bleh tgk.

                                                                                 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, 5 February 2012

istimewa buat MFA~




~Allah selamat kan kamu~
~Allah selamatkan kamu~
~Allah selamatkan Muhd Fitri Adli~
~Allah selamatkan kamu~

selamat ulangtahun kelahiran 
yang ke-22
buat insan yg paling istimewa
Muhd Fitri Adli bin Muhammad Khairi

semoga panjang umur
murah rezeki
diberi kesihatan yg baik
menjadi anak yg soleh
taat kpd ibu bapa
insan yg berjaya di dunia dan akhirat
insan yg cemerlang
dan sentiasa bahagia bersama org2 tersayang

moga hari2 yg mendatang
lebih baik dari hari semalam
terima kasih bahagiakan hidup saya


*saya sayang awak*
alhamdulillah, masih diberi peluang sambut dgn awk~
happy sangat2 !!




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 3 February 2012

dear guyz !


dear guyz out there..!
please be alert with ur girl's feeling !
it juz nice when a guyz
show his care for his girl
it juz nice when a guyz 
says sorry to his girl

don't make ur girl cry all over the night
waiting for u
waiting for ur call
waiting for ur message
please show ur care at ur girl !



don't regret if one day
ur girl start feeling away from u~
don't regret if one day
ur girl stop loving u~

dear guyz!
please be alert with ur girl's feeling !



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen