Online Diary ~ Kisah Qaseh Andrea ~: video pekerja kfc tumbuk customer~

Followers

Wednesday, 8 February 2012

video pekerja kfc tumbuk customer~


skang ni heboh sal staf kfc gaduh ngan custOmer kt kfc i-city..okeyy, aku pun da tgk video gaduh aku..punca gaduh tu yg aku taw sbb ayam jammed then, customer tu marah2 staf. kt cni aku juz nk bg pendapat aku jek. pendapat ni pun aku buat sbb aku prnah jd staf kfc n now pun still jd staf kfc utk cuti semester ni.

apa yg aku boleh komen..? mmg la x patut staf kfc tu tumbuk customer..whatever situation kte sbg pekerja kne sabar je ngan kerenah customer ni..nama pun pekerja..tahu kita pun manusia jugak..sape yg x marah bila kita kne maki ngan customer..dgr cter customer tu pulak ckp ayat2 yg kasar..mencarut bagai..sape x bengang..sbb tu la x byk cashier kfc terdiri drpd lelaki..bg pompuan je senang..yg p serang customer tu pun aku rse sme ader dia backup ataupun cook sbb dia pakai apron.aku pun byk kali gak kne maki ngan customer sbb produk jammed.aku tahu bukan salah kita.lgpun kdg2 kita masak produk ikut arahan manager n manager pulak kne la pandai adjust produk byk mne nk masak. bila dah kne maki, kita hanya boleh MINTAK MAAF walaupun bukan kita yg salah. ader kes sampai aku nanges2 kt blakang sbb kne maki ngan customer. normal la tuh..dah biasa dgn ungkapan 'customer always right'.customer pun wlaupun dia tahu dia salah, dia tetap akan pertahankan diri dia betul sbb dia customer sedangkan kita sbg staf x boleh nk pertahankan pun sbb kita cuma staf yg makan gaji.

customer pulak..tahu la anda customer tp xpayah la nk maki hamun sgt. pasal kes gaduh ni pun. pasal ayam pun nk gaduh. sbb dia xtahu mcm mne prosedur masak ayam kt blakang tuh..igt mcm goreng kt umah ke..? time bz..biasa la kalau produk jammed..kne  faham yg bekerja tu manusia bukannya robot. bukannya ayam tu da abes cme kne tunggu kan..kalau dah teringin sgt nk makan, pegi je la restoran kfc lain..banyak lg kan..xperlu nk maki2..benda boleh settle cre baik bro..

aku x bela mne2 pihak..staf yg gaduh tu pun da kne gantung kje..tp kesian jugak kt dia. ntah kenapa aku rse mcm faham perasaan dia..hahaha. mungkin sebab aku pun staf mcm dia jugak. risiko btul kalau kjer yg melibatkan customer service nih. bila aku bce komen2 pasal kes gaduh ni, dah mcm racist plak. sbb yg gaduh tu melayu ngan cina..hadoiii..parah la cmni..gaduh sbb ayam tp isu yg dibangkitkan racist !

ni la video tu..sesape yg x tgk lg bleh tgk.

                                                                                 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

2 comments:

  1. sedih je tgk. blh jadi racist ni, huu .

    ReplyDelete
  2. takutt tgk org gaduh2 camniee....xtau nk ckp ape....emmm

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen