Online Diary ~ Kisah Qaseh Andrea ~: January 2012

Followers

Tuesday, 31 January 2012

~tentang dhia~


nk tulis cket je ni.
buat ilang bosan + xley tdow
hmm..td tgk drama tentang dhia..
org lain dah lme layan cter ni
aku bru je nk tgk
time cter ni tgh meletup aku x tgk..
sbb?kolej aku xder tv..
nk tgk on9, tenet tersekat2..
so malas la nk follow cter ni disebabkan cter ni bersiri
at the end, mse last episod cter ni dulu,
aku tgk status kt fb
blambak2 la pulak org post pasal cter nih
yg laki pun ader yg ngaku nanges2 tgk cter ni..
so aku pun curious la best sgt ke..??
then, tgk2 ader member yg ader full download cter nih
pe lg, copypaste lahh..hahaha

and baru arini terasa nk tgk..
siyes, baru espisod 4, aku da nanges !
motipp..??
jarang cter melayu yg ader jalan cter cmni..
sedih glerrr !!
byk buat aku terfikir
walaupun bru tgk episod 4..
so nnty bila2 free sambung tgk lg.
maklumla, cuti2 pun aku kerja..
so kne cri mood yg btul2 sesuai utk tgk cter nihh
tangkap leleh weyhh..!! hahaha



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 30 January 2012

ku pinang kau dengan bismillah~



Tuhan memberikanku cinta
Untuk ku persembahkan hanyalah padamu
Dia anugerahkanku kasih
Hanya untuk berkasih berbagi denganmu

Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah
Hampa terasa bila ku tanpamu
Hidupku terasa mati jika ku tak bersamamu
Hanya dirimu satu yang aku inginkan
Ku bersumpah sampai mati hanyalah dirimu (hanyalah dirimu)
Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah
Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah

*love diz song ! *

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 28 January 2012

bila umur da masuk 22tahun~


umur aku skang 22tahun..
x sangka btul..kejap je mse ni berlalu..
tahu x ape yg aku byk pk bila umur da msuk 22??
selain dri nk abeskan blajar cepat2..
aku nk kawen!!
aiyoo..gatal ke..?
normal ke x bila umur mcm ni n da ader someone special
pk nk kawen..??

hmm..xtahu la..
kdg2 aku berangan
berangan yg aku da kawen..haha !
aku berangan sambut suami balik keja
berangan buat minum petang
buatkan sarapan
mkn tgh hari + mlm aku yg siapkan
kemas rumah aku cantik2
kalau sakit, aku jgekan..
even kt mne2 pun..
bila tgk pasangan yg da kawen
terdetik dalam hati ni nk jugak..haha!
kwn2 pun ramai yg da kawen
jeleshhhhhnyerrr!!
aku x byg org lain da..
mmg si DIA je dlm hati ni..haha

tp aku pun sedar..
mmg x la aku nk kawen skang..
cme terpikir jek..
byk lagi benda yg aku belum capai
sme jugak dgn si dia..
kalau ikut hati mmg nk kawen skang jek !
tp x bolehh..
kne byk2 bersabar..
kalau jodoh xkan kemana~

skang umur dah 22 tahun..
fikiran kne lebih matang
nk bercinta pun kne matang skang ni
dah xder dah nk mesej2 slalu
dulu2 zaman remaja 
yela, kol je memanjang..
mesej x henti
skang, kne limit kan..
*walaupun kdg2 prnah jugak tacing

yg penting..
saling setia
saling memahami
saling percaya
saling berusaha
saling berdoa
moga jodoh milik aku dan dia~




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 26 January 2012

follower blog dah hilang~~


see..? tajuk kt atas tu..?
hmm..da byk kali aku bukak blog,
still jd benda yg sme..
xtahu mne p sume follower aku nih..
dkt dashboard ader je bilangan follower
tp bila nk view xdek..
ape kne ek..??
blogger2 sekalian..
kalau ader pape info sal bnda ni
gtahu aku ek.

sedih la jugakk
xdpt nk view sape yg follow blog aku nihh
haishhh
aritu kne hacked
ni jd cm ni lak..
blog aku ni mmg byk msalah btul lahhh..huhu

kpd follower sye,
bukan sengaja nk sorokkan bilangan follower kt blog
tp mmg da HILANG
hope dpt pulihkan balik nnty..huhu

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

aku dan bintang~


malam ni aku tgk bintang byk sgt !
Subhanallah cantiknya...
siyes ! aku suka tgk bintang !
habit sejak dri kcik..
suka tgk bintang
bulan pun sme..
dulu kalau g jenjalan mne2 waktu malam..
kalau ader bulan, mesti aku pk bulan tu ikut aku
hahaha motip sgt kan..!
ok, smpai sekarang!
kalau tgk bulan, mesti rse bulan tu ikut aku
xpe lah, biar aku rse bulan tu ader ngan aku..hihi

bintang pulak
dulu2 aku selalu kira bintang
lg byk lg aku suka
lg byk lg aku tension !
bila kira ader je bintang yg tertinggal
kadang2 memandai je aku kira bintang
start dri 1000
konon2 bintang yg aku x kira tu da 1000
hahahaha!

lukisan ni yaya lukis utk aku..hehe


itu la kenangan aku ngan bintang
n bulan jugak
sampai sekarang memang aku 
suka tgk bulan ngan bintang
teringat kekasih hati
yg selalu pesan kt aku
cinta dia kt aku sebanyak bintang kt langit
even kdg2 bintang tu x nmpak kt langit,
tp bintang tu tetap ader..
so, bila tgk bintang, confirm teringat dia!
*kalau xde bintang pun, teringat jugak..haha
and aku jugak berharap aku akan jd mcm bintang
bersinar pada 1 hari nnt


kisah aku dan dia
seperti bintang di langit~



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 20 January 2012

SAYA BAHAGIA





saya sangat bahagia
saya dah pulang ke rumah tercinta..
da jupe family tercinta
da jupe jugak insan yg paling istimewa 
dalam hidup saya
saya bahagia sangat2
rasa lega dapat tgk
muka insan2 yg saya sayang

saya sangat gembira
tenang rasa hati
Ya Allah..
kekalkan la kebahagiaan yg saya miliki
kekalkan hubungan saya dengan si dia
berkati lah hubungan kami~
AMIN..

*saya bahagia*



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, 18 January 2012

birthday yaya !!


"lusa birthday yaya, nk plan ape wehh"
"baling tepung ngan telur lahhh"
"ishhh, nnty cik wan tahu, kne perli pulakk"
"erm, tepung je lahh...kat bilik ader 1 x pkai lg"
"bila nk buat? malam ni..?"
"kalau malam esok takut yaya xnk kuar sebab esok tu dia exam"
"ala..buat malam ni x best.."
"malam esok je..kita buat awal2..xyah tggu lewat malam"
"xder la dia perasan sgt plan ni"
huahuahuahua
...................................................................................................

17 januari 2012
bersama hezwan, zack, yaya, fiza, miyako
dalam pkul 4.30ptg kluar makan
makan dekat village view..
lepas makan, pegi karok 2 jam..hoho
sakan betul fiza karok masa tuhh
ok, dia dah kembali ! hehehe
yaya ikut lagu..kalau dia suka, dia nyanyi..
lama2 dia pun tdOw..
miyako layan lagu ziana zain..
zack sume lagu dia sebat !
hezwan..hmm..artis kan..
nyanyi ape pun sedap..
sampai aku menangis !
adoii..teringat kisah lama punya pasal ! hahaha

okeyy, back to planning !
pergi econsave..
mula2 nk beli coolblog..
tp kitorg tambah beli tepung senyap2..hoho
disebabkan coolblog kt econsave x sedap..
gigih pergi metropoint beli coolblog..adoiii !

...balik kolej....
dalam pkul 8 lebihh..
strategi pekena yaya bermula !
miyako buat2 sakit..*pandai berlakon budak kecik nih !
zack ngan hezwan bukak tepung..
"yaya, nk coolblog"
aku amik sbb takut  tepung masuk dlm air nnty..haha
"yaya, bak mai cni beg ko kjap"
fiza pegang beg yaya..kihkihkih

tiba2, miyako jatuh..
buat2 pengsan..
adoii, mcm xder dlm planning jek..??
aku, zack ngan hezwan tgh pegang tepung..
cmner nih..??
kang kantoi la kalau tolong miyako..huhu
disaat yaya nk papah miyako,
*bunyi tepung ditaburkan kt atas kepala yaya..
tindakan pantas oleh hezwan !
ramai2 serang yaya..!!!
kesian yaya~~

happy birthday yaya..
sorry, kitorg buat mcm ni..
tension exam agaknyer..hihi
pape pun, moga ko berjaya dalam hidup
jd anak yg solehah
jumpa teman hidup yg boleh jaga ko
bahagia dengan keluarga

*sweet 22*






18 january 2012 in memory~
happy birthday siti suraya bt abu bakar
-yaya-

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, 17 January 2012

simple entry~

malam yg sunyi..
2.53 am..
xdapat tidur lagi..
datang ke bilik fiza..
gigih diorg nih study utk exam..
asas ekologi..nasib bek aku x amik exam ni.

kejap2 gosip..
kejap2 diorg smbung study..
okeyy, aku bukan pengacau..!

situasi sekarang :
fiza sedang study guna meja ain amirah
sambil makan rangka ayam...lapar lettew~
yaya pun sedang study guna meja fiza..
aku..??
duduk atas katil fiza..
sambil on9 + update blog guna laptop fiza..
keadaan agak panas..huhu

dah bergaduh pulak diorg nihh~
hahahaha
aku je yg tahu keadaan kt cni~
ape lg aku nk tulis..?

dgr bunyi burung buat bising..
dgr yaya ckp sorang2..utk strategi menghafal
dgr bunyi kipas
dgr fiza kacau coolblog yg x abes2 lg..
erkkkk..dgr fiza sendawa..kah3~

.....sambung study~~
semuanya senyap..
aku pun nk tidOw..
tidOw di bilik fiza..

itu je utk arini..nite !


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 16 January 2012

ALHAMDULILLAH~

alhamdulillahh..akhirnya kjer aku ngan yaya settle jugak arini..kjer ape eyh..?? kitorg jd research assistant utk lecturer tercinta, encik wan idros wan sulaiman atau nme fb nyer ed sulaiman yusoff..hikhik..ceyy, nme job mcm gempak jek..haha ! ala..bg soal selidik dekat staf2 ukm jek..ader la habuannye..hehe. walaupun byk dugaan n rintangan utk siapkan kjer ni smpai nanges2,luah perasaan dekat post sini tp alhamdulillah..berjaya jugak siapkan =) walaupun soal selidik byk yg hilang disebabkan sikap staf yg tidak bertanggungjawab, tp terima kasih cik wan sbb bagi kitorg gaji full..hihi..senang hati ni..xpayah nk bebankan mak ayah utk bank in duit =)


terima kasih kepada zack flywithsinglesmile..kerana sudi meminjamkan moto selama 4 hari dibawah jagaan aku..rse best pulak bila ader moto..nk g mne ckp jek..aku bawak..haha ! tp yg sedihnya, helmet dia hilang..aku pun xtahu cmner bleh ilang..padahal kt blok pompuan kot n tinggal kejap jek ! siyez, byk btul kejadian curi yg berlaku kt ukm sejak akhir2 nih..simpati dengan nasib kawan aku, apiz aziz..hp, ipad, iron, bagasi kne curi walaupun pintu dah dikunci. sabar yer apiz =)


okeyy..dapat je duit yg sebanyak rm$$$ terus aku pegi beli tiket balik..igt nk balik 20hb tp tiket balik 20hb keatas sume da abes..yg ader 19hb malam..terus sapu la ! so, tarikh utk balik awal dri tarikh yg dijangkakan..xpelah, seronok jugak..x sabar nk jupe fitri adli..hihi =) 


duit tu jugak la aku ngan yaya kongsi utk beli helmet baru utk zack..dah ilang kena la ganti..and kitorg ganti dgn helmet yg lawa ok ! nk tahu harga bpe..?? erm..xleh ! rahsia..biarla aku ngan yaya je yg tahu..*hoho sorry zack, helmet tu terlalu mahal utk diexpose harganya..kah3..tp xper zack, kitorg ikhlas hadiahkan helmet baru utk ko..*sbb helmet lme da buruk sgt..hahaha !


and dengan duit tu jugak, akhirnya aku ngan yaya berjaya belanja makan malam khas utk zack, miyako, fiza dan hezwan..nk belanja ramai2 x mampu den..huhu. dah lme dah hasrat ni sebenarnya..tp disebabkan beberapa halangan, x dpt nk buat..akhirnya tertunai jugak..alhamdulillah~ korang semua kenyang kan..? hihi


inilah post utk hari ini..xtahu nk update ape..tp aku da tunaikan permintaan zack utk cter sal helmet dia tuhh..haha ! now, fokus utk exam esok..and exam hari khamis..gudluck ! =)


kata2 utk hari ini =)


                                                                     
                                                                 




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, 15 January 2012

KAWAN IMAGINASI~~



contoh je ni..xder la parah sampai ke tahap ni..huhu
                                                                         
okeyy, cerita ni agak pelik..tp cerita ni kisah benar taw ! kalau yg x percaya mesti akan ckp aku ni gila..hukhu..tp aku x gila lahhh..ni kisah zaman aku kcik2 dulu..selain dari kisah plan lari dari rumahpost lari rumah ), aku ader lagi kisah zaman kanak2 aku..ni cter time aku darjah 1,2,3 kot..x pasti tp mmg ni kisah benar ! mcm tajuk kt atas, mmg betul, aku ader kawan imaginasi ! korang ader..??


kisahnya gini..biasa la..aku ni anak sulung..hidup single selama 6 tahun sebelum adik2 aku lahir..so masa aku darjah 1,2,3 tu aku xbyk kawan..adik2 pun kcik lg..nak main ngan sape je kt umah tu..? huhu..sedih taw x..then ntah mcm mne n sejak bila aku bleh ader kawan imaginasi. siyez, kawan tu mcm btul2 wujud..and siap ader nama lagi..sorang nama farah, sorang lagi nama dewi..aku la yg bagi nme tu ! nmpak mcm aku gila kan..? tp sebenarnya x lahh..aku waras lg..cme budak2 kan..biasa la..


ape aku buat dgn kawan imaginasi aku tu..? hmm..aku x guna diorg sepanjang masa pun..ader mse2 tertentu je kawan imaginasi aku ni wujud..nak tahu bila..? dulu2 aku suka main batu seremban + congkak..permainan mcm tu kan kne ader partner..mne bley main sorang2..x syok ! haha..so time2 cmtu la kawan imaginasi aku ni muncul..konon2 aku main dgn diorg..padahal turn diorg main, aku la yg mainkan ! and last2 aku yg menang game tuh.. gila x..?hukhu jgn la cakap aku gila..aku nk share pengalaman aku jek..sbb tu aku ckp kawan aku ni muncul mse aku nk main jek..kdg2 muncul jugak time aku makan sorang2..konon2 ajak diorg makan sekali tp xder pun sebenarnya.seram..?


aku pun xtahu mcm mne aku bley ader imaginasi yg tinggi mcm tu..and ader 1 rahsia, sampai skang parent aku pun xtahu yg aku ader kawan yg mcm ni..hahaha! sebabnya..aku xprnah pun ckp sorang2 dpan mak ayah aku..*kecik2 da pandai cover..hoho. tp aku pun bukan selalu ckp sorang2..kadang2 ckp pakai hati jek..ala..nme pun kawan imaginasi..aku rse time tu aku sedar yg bnda tu sume imaginasi tp xtahu knape aku melayan..kalau taye muka kawan aku tu, sumpah! aku x igt..berubah2 kot ikut mne aku suka..haha !


so itulah kisahnya..kawan imaginasi aku..jgn risau la wehh..sekarang aku xder kawan imaginasi dahh..sbb..? Tuhan dah berikan aku ramai kawan2.mungkin sbb dulu aku xder kawan..huhu and aku bersyukur sgt2 sbb aku ader kawan2 yg best ! aku sgt menghargai sesape yg jd kawan aku..sbb aku tahu nilai persahabatan. tp kalau kawan sendiri buat pasal ngan aku, mmg salah la nk aku terima mcm tu jek..aku pun manusia jugak kann..


kesimpulannya, aku mmg ader kawan imaginasi..DULU..
SEKARANG..aku ader kawan realiti sahaja ! tp xpelah, aku x kisah pun kalau org nk ckp aku gila ke ape sbb aku yakin bukan aku sorang yg alami bnda ni..bak kata yaya, dia ader baca satu kajian bahawa org yg ader kawan imaginasi ni tu tandanya bijak..haha..bijak ke aku..?? harap2 lahh..so sape yg ader kwan imaginasi..? kita SERUPA =)


                                                             
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

sifat lelaki yg bg aku sweet sgt2 !



angkat barang gf/isteri dia

aku rse sweet sgt bila bf/suami yg tolong angkat barang wife/gf dia..bukan la nk ckp yg si laki tu kuli batak or whatever tp x rse ke benda tu sweet sgt..barang2 yg shopping kt mall pun laki tu yg angkat..even kalau pegi pasar malam sekalipun, laki tu offer diri utk pegang ape yg pompuan tu beli..sweet x..? pompuan x paksa pun sebenarnya even pompuan pun bley je pegang sendiri..tp dah sifat lelaki kot..membantu kaum yg lemah..ewahh!

suka kucing

lelaki ni kan terkenal dgn sifat macho, tegap n bagai2 tuhh..tp sometimes kalau tiba2 dia tunjuk belas kasihan kt kucing rse sweet sgt..benda ni kita bley tahu sme ader laki tu mmg btul2 suka n sygkan kucing or x..even kucing kurap tepi jalan pun kalau lelaki tu dah mmg sukakan kucing, dia akan tunjukkan..ini salah satu cre nk tahu dia penyayang ke x..jarang la weh laki yg suka kucing nih..aku ramai je kawan lelaki yg sukakan kucing, sebab tu dpt detect how sweet they are !

pegang beg tangan perempuan

haa..ni lagi satu..pernah tgk x kapel2 yg selalunya lelaki akan pegang beg tangan pompuan tu..kalau yg kt atas tu tlong angkat barang..tp yg ni even xder barang yg dibeli pun laki tu sanggup pegang beg tangan pompuan tuh.lelaki..pe kes nk bwk beg tgn pompuan..tp kdg2 tgk mcm sweet pulak..hihi. tp ader sesetengah pompuan x suka pun laki tu pegang handbag dia..suka pegang sendiri.aku cakap berdasarkan ape yg aku tgk pasangan2 zaman skang ni..huhu

suami penyayang

aku pernah pergi satu shopping complex tuh..dekat foodcourt..aku ader dok sebelah pasangan yg dah berkahwin..yg wife dye tgh pregnant..besar jugak la perut dia tuh..aku perhati jek pasangan tu..xtahu knape sbb rse diorg sweet sgt2..then, si suami nk pegi toilet kot..dia pun pegang perut wife dye sambil ckp "baby dok diam2 taw..papa nk pegi toilet kejap"..aku rse bnda tu sweet ! diorg x segan pun nk wat cmtuh..lantak la kan..

bapa penyayang

pernah x tgk pasangan yg dah kawen then da ader anak2 still jalan bersama kalau keluar g mne2..?slalu kalau dah ader anak 2 3 suami laju je jalan kt depan..tinggal la wife dia kt blakang dgn anak2 yg mcm2 kerenah.so, bila tgk anak beranak yg jalan sama2 rse sweet sgt ! kdg2 bila tgk si ayah yg tolak baby stoller anak dia lagi nmpak sweet + penyayang ! xdernyer mata lelaki tu nk merayap p tgk tempat lain..fokus dekat family dia jek!

actually, banyak lagi kan..?? cer korang tambah kalau ader..ape bnda yg lelaki buat korang tgk mcm sweet sgt2..macho but very gentleman..kdg2 pompuan bukan pandang pun 6pax yg diorg dok agung2 kan tuh..yg paling penting HATI yang IKHLAS..agaknyer, mesti ramai yg cair bila lelaki buat semua benda2 cmni..* termasuklah aku..haha





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 14 January 2012

aku peminat filem hindustan !!


nmpak x tajuk kt atas tu..?
yes ! i am !
aku mmg glerr hindustan..
xtahu la nape..tp mmg suka !
especially filem SRK..!
adoii..mmg peminat no.1 wehh..
ape je filem dia belakon aku mmg suka !
kuch kuch hota hai..?



hohoho..feveret gler tuhh !
dgn kabhi khushi kabhi gham..
tgk byk kali pun x kesah !
still akan menanges !
lantak la kalau org nk ckp aku poyo ke, cengeng ke..
ader aku kesah..??
kdg2 aku bygkan SRK ni macam buah hati sendiri !
muka pun mcm lebih kurang sme jek..
*eh, terperasan pulakk..
ape boleh buat..hihi
mostly kawan2 aku pun peminat setia hindustan..
zack, fiza, yaya, ayra mira..
sume ni melayan !hehehehe

eh jap, bukan stakat SRK je aku minat..
itu die hard fan..hihi
aku minat jugak amir khan, salman khan,
yg mne khan2 tu sume minat lahhh..hihi
shahid kapoor, amitabh bachan..huishhh..
siyes aku minat ! hehehehe

tp kan, kdg2 cter hindustan yg latest2
x ley lwan hindustan dulu2..
yg skang ni sume nk dedah..
kualiti tu kdg2 xder pun..
lagu pun dah x best =(
yg dulu2 punyer lagu..
siap hafal lg ok ! hehehe

mmg cter hindustan ni tangkap emosi lahh..
lagu, jalan cter, hero/heroin pun pandai belakon..
aku igt lagi, cter 3 idiot..pnah tgk..?
siyez, aku ske gler cter ni..
walaupun bukan SRK yg blakon..
menangis2 aku tgk ngan member2 kt cafe tahun lepas...
yg peliknyer..roomate aku x nanges pun..?
hmm..disorder la tuh..*dia da terang dlm blog dia..hihi
kdg2 aku berangan..
kot2 la jalan cter hidup aku mcm cter hindustan..hahaha !
yg happy ending je memanjang.. =)

antara cter yg bjaya buat aku menanges :







byk lagi sebenarnya..hihi
kesimpulannya..aku mmg glerr hindustan !
lebih lg dri glerr korea !
even, masa skolah dulu..
prnah buat psembahan tarian bollywood
utk hari guru..kah3
lawak glerr mse tu..tp suka !

so, sesape yg minat hindustan tuhh..
kita SERUPA..
=)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 13 January 2012

pembongkaran jawapan kepada peribahasa melayu~


ader baca satu blog..
blog tu nama "kisah seorang budak u"
macam tertarik dgn post dia..
tentang peribahasa melayu..
pernah dgr kan 
"harapkan pagar, pagar makan padi?"
actually, kalau fikir logik pun,
mana boleh pagar nk makan2 nihh..
knape pagar pulak..?
menurut blog tuhh..
bukan pagar..tp pegar..
pegar..? ape tuh..?
sejenis burung..burung pegar namanya..
kira mcm mse nk translate dri jawi ke rumi
tu tersilap..


burung pegar tu pulak..
burung yg nk pupus da pun..
ksian burung tuhh..
ni gambar dia

pegar not pagar~~ huhu

burung pegar ni macam burung hantu la..
kawalan biologi utk bunuh tikus + serangga kt sawah
tp,harap kt burung pegar ni,
burung pegar ni yg p makan padi..hadoiii
so jadi lah peribahasa 
"harapkan pegar,pegar makan padi"
logik kan..?? hohoho

pastu peribahasa seterusnya..
dulu2 aku pun tertanya2 gak..
"melepaskan batuk di tangga"
nape batuk..?
n knape pulak makna dia buat kerja separuh jalan..??
then, aku juz pk je la..
ala..peribahasa org dulu2..
mmg pelik2...
tp bila dah bce blog nih..
baru faham..
bukan batuk sakit yg dimaksudkan..huhu
sume sbb salah translate jawi ke rumi..
bukan batuk..tp batok..huhu
ni rupanya~~

batok bukan batuk~~
adat org melayu dulu2
sebelum naik rumah, mesti basuh kaki kt tempayan..
kiranya, batok tu lepas guna tinggal macam tu jek dekat tangga
baru betul peribahasa
"melepaskan batok di tangga"
buat kerja separuh jalan..
betul ke x betul..?

next tentang "merah padam"
bukan merah padam lahhhh
tp "merah padma"
padma tu sejenis bunga..
cantek weyhh!!
mmg kalau kita malu,
pipi kita berubah warna cm bunga tu la..
blushing*
ni bunga dia !

cantik kan..??

so, nk dijadikan cter..
aku juz nk share je ilmu nihh..
owner blog pun x kesah..
aku suka baca blog dia..
byk maklumat !
korang pun ramai2 pegi la follow blog dia..
blog kisah seorang budak u

ok, sekian ..
selamat membaca ! ^^v


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

x suka org balas mesej pendek2~


situasi :
1)'awk da makan?'
"blum"
2)'tgh watpe?'
"nothing"
3)"tiket bas dah beli dah"
'K'
*aiyoooo

pernah rse annoying x org balas msj pndek2..?
aku plg anti ok !
tp siyez, mmg annoying kan..?
kita punya la semangat bg msej panjang2 kt dia..
balas pendek2 jek..
paling x suka org balas
k, x, thx, n mcm2 lg la..
adoiii..
susah sgt ke nk taip
at least kalau xnk balas pnjang2 pun..
bg penuh la ejaan tuh..
okey, thanx, kan sedap cket mata memandang..

mesti la kadang2 terasa..
marah kt kita ke..? x ske ke kte mesej dia..?
atau mmg diri tu dah memang malas..?? 
hahahahaha

byk wehh org2 sekeliling aku yg mcm tu..
x kisah pun sebenarnya..
sje nk tulis pasal benda ni..
even bapak aku pun sme..haha
bestfren aku si artis tu pun sme..
n buah hati pun sme !
mmg jenis x suka mesej nk wat cmner kann..
annoyed je bila mesej..
hahaha
so, better x yah mesej..
kol je senang ! =)

ni xder la nk hentam sesape..
kan da ckp td..sje je nk tulis..
lagipun ni blog aku..
suka hati lahh..hihi


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 12 January 2012

yg gemuk nk kurus, yg kurus nk gemuk ~~


nk gemuk ? nk kurus ?
pelik kan..?
yg gemuk nk kurus..
kdg2 x gemuk pun sebenarnya.
tp gatal nk kurus..
yg kurus lak nk gemuk..
?????

hmm..maybe utk confident diri kot..
aku pun sme !
aku nk gemuk lahhh !!!
tp kwn2 aku ckp xyah..wuwuwu
rumet aku pun nk gemuk !
tp, kalau dia x gemuk pun mmg da chantek~
 yg lagi sorang bestfren
smpai minum herbalife
nmpak la gemuknya..haha
tp x la ketara sgt..
yg ketara dia buncit ! hohoho
mampus aku kalau dia baca nihh

yg lg sorang sibuk nk kurus..
smpai x mau makan..
bila da puji nmpak kurus,
jerit2 heppy la konon..
pastu xmo makan..
kalau sakit cmner..?? hadoiii

yg nk gemuk lakk..
x henti2 nk makan ! *mcm aku
perabis duit jekk
tp x gemuk punnnn
nak naik payah,
nak turun berat tu cepat gler !
x makan sehari pun turun berat !
tension btol

kesimpulannya..
nk buat pape,
jgn smpai effect diri..
slow2 sudahh
xpun terima je diri kita seadanya~

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, 10 January 2012

gelagat ketika exam fever~





sape2 yg study mesti akan exam..
btul x..??
ape eyh antara gelagat2 exam..??

erm...study smpai lewat malam..?
ohh..itu semestinya..
selagi x tepu otak ni, selagi tu la nk sumbat ilmu !
study smbil on9..'
biasa la..
kdg2 lebih on9 dri study..mcm aku..kih3
then gelagatnya..
kejap2 post pasal peningnyerr study  !
susah la exam esokkk!
wish me gudluck utk exam~
xpun layan la pape maklumat yg member2 
dok bagi kt group page korang..
susah jugak kalau x on9 ni..hihi

time exam je mesti nk study kt luar.
x semestinya dalam bilik sendiri jekk..
kdg2 bilik member..
mekdi, kfc n mne2 tempat la yg ader free wifi..
 
bawak nota smpai ke dewan exam..
tp x bwk masuk lahh..
kdg2 tu tgk sesape yg tgh jalan kaki pun
sempat bca nota lagi..
harap2 pe yg dibaca tu masuk la kan..huhu

setengah org kalau study bukak lagu..
macam aku..kih3
pernah x time study bru nk buat nota..?
bg colour2 cket nota tuhh..
bru la nk guna highligt yg warna warni tuhh..
bru la sibuk2 nk cri nota, slide
bukak pdf, bukak scribd, taye google
x faham b.I pegi je google translate..

sesape yg ader gf/bf pulak..
kalau dah tepu sgt otak tu..
cre nk bg relax mesti kol pasangan masing2..
konon2 pemberi semangat lahh..
yg kol mak abah tu baguss..!!

sebelum nk tdur..
pk balik ape yg di studykan..
formula2..teori2..igt balik!
pastu pk jugak
baju ape nk pakai..?
baju kurung or baju biasa..?
nak bangun kul bpe..?
kunci jam siap2..
agak2 takut x terbangun  kalau exam pagi,
suruh je member2 kejutkan..hoho

mse exam..baca doa dulu..
al fatihah, doa penerang hati, ayat kursi, selawat
jampi kertas soalan..ader ke..??
pastu jawab la dgn tenang~~
kalau lecturer lalu kt tepi,
ape nk buat..??
buat2 la tgh draft jawapan..
*ini aku selalu buat ! haha
aku x kan tunjuk buku jwapan aku..sorok2 !

dah abes exam..
muka sume mcm2..
ayat nk cover selalunya..
"aku x boleh buat lahh"
"x ckup mse weyhh"
yg mne boleh jwb tu, steady je mukanya..tahniah lahh !!

balik, update facebook..
mcm biasa la kann..
pastu sme ader topup tido
sambung study
pegi berjalan
paling x pun on9 sajOrhhh..!

*back to normal*





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

alahai..staf ukm !


ape pendapat korang tentang kakitangan kerajaan..??
hmm...arini aku tolong lecturer aku edar soal selidik..
tp, soal selidik tu..
mmg khas utk kakitangan Ukm jek..
student are not allowed !
so, aku ngan yaya pun pegi la mne2 pejabat yg ader kt ukm ni..
dah la menapak + panas terik + lapar tahap giga !
malas la nk mention pejabat yg mne kan..
tp obviously layan kitorg mcm hape je !
kitorg da ckp leklok kot..
bukannyer kitorg dtg kurang ajar..
we have manners ok !
tp xtahu la nape staf2 ni liat sgt nk ramah mesra..
bagi senyum cket pun jd la..
nk kata byk sgt kje..?
aku tgk menyembang je lebihh..!
ape..? isi soal selidik..?
sedaya upaya la bg alasan bagai2..
pegi sne pegi cni..
last2 xder pun korang nk isi borang tuhh.
sakit hati taw x..??!!
mentang2 la yg dtg mintak tlg ni
sekadar student hingusan..
yg xbg effect pape pun kalau anda2 semua x tlg~
kang kalau aku ckp aku ni pembantu TNC 
baru nk layan baik2 kot..??
ini bukan kajian kami
tp kajian lecturer kot !
tlong la bg kerjasama..huhu
jgn biarkan stereotaip thadap
kakitangan kerajaan yg mkan gaji buta!
adoii..memang sakit hati kot !
dilayan sebegitu rupa..
tp sabar je lahh
kitorg tetap bersopan santun
even kne reject mcm tu!

mood>> sediyhhhhh !!!!!

baby ni sedih mcm aku ngan yaya..huhu



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen