Online Diary ~ Kisah Qaseh Andrea ~

Followers

Friday, 30 September 2011

tgh dok sorang2 kat kL sentral ni rse bOsan lak..so better post sumthing kt cni..hihi..dkt tmpat aku lepak ni mmg dekat sgt je ngan kfc kL sentral..tbe2 jd rindu lak kt member2 kfc..td mkn la kfc sbb rindu punyer psal kan...beli la nasi ayam kfc yg mmg jd feveret aku dkt tmpat kjer dulu..beli chezzy wedges..beli snack box A...ok,dah dpt sume,aku pun cri port baik punyerr utk duduk...then,mse makan..bru aku realize that nasi ayam tu x sedappp..x sme mcm aku makan kt kfc kamunting...cheezy wedges lak cket je cheeze dye..kalau kt kamunting mmg cheeze tu bg 'syg lebihh' punyer..huhu..snack box A lak dye punyer fries lemau semacam jek..dah x fresh..mesti da expired..nugget pun sme..huhu..aslam..!! aku nk makan nasi yg hg masakk...wan sparrow..!! aku nk hg shoot cheezy wedges aku..!! kak aziah..!!! nk fries ngan nugget baru..huhuhu..rindu lahh kt korang sume..setakat ni yg selalu keep in touch aslam sorang je la..smpai aslam pun dah naik jemu dah ber'facebook' ngan aku..x ckup dgn tu,kol lg...mesti da bosan dgr suara aku..tp xpe lahh...ko kan adek kesayangan aku kan aslam...hehehe...kang x gaduh ngan aku mencari2 lak..hahaha..tp aku rindu nk gaduh ngan hg kt kfc..aku igt lg,kalau hg bebal ngan cashier,abes lahhh..ape yg cashier order sume letak tepi je..xde pun nk gtahu ug order tu da siap..ksian cashier2 kne check sendiri..huhu..tp hg ni mmg jenis kuat tacing pun..!!! jenuh aku nk mengalah dgn hg..huhu..hmm,walaupun hg ni sengal,xpelahh..best kwn ngan hg...aku pun da anggap hg mcm adik aku dah..byk benda yg kte da share sme2..yg penting,aku tahu secret kO..!! hahaha...

ni la aslam yg ske cri gaduh ngan aku~ huhu
selain drpd aslam..ader gak member2 kfc lain yg rapat ngan aku..aku pun rindu korang jugakk..!! mula dgn puteri2 cashier dulu..kak nadia,hawa,kak aziah ngan rozai..rindu nk berebut kaunter ngan kak nadia..haha..kak nadia mmg best..!! jarang dgr dye merungut..bukan xpernah tp JARANG..hehe..kak nadia ni maintain je gincu kat bibir dye..maybe takut kne sound ngan mis phang kot..mcm aku ni mmg slalu dah jd sasaran mis phang ngan miz lily bab2 mekap ni...slalu kne complain mekap x tebal..gincu x pakai..adoiii...xreti la wahai manager ku~mne reti nk mekap vogue2 nihhh....kang slah mekap jd cm hape lakkk..kalau lawa sgt xper la nk mekap2..ni  mke ala kadar je kot..huhu..hawa pun sme..! slalu kne tegur..hahaha! weyh hawa..!!! aku rindu hg...kt cni xder spe pggl aku katak..hg je yg pggl aku katak..hahaha..aku katak hg penyu..eh silap,pendekar penyu..haha..rindu nk cri pasal ngan hg..rindu nk bgosip ngan hg..hg pun kuat ngulat gak time kje mcm aku..haha..nnty aku balik make sure hg mintak cuty kt sir taw..nnty hangout sme2..hihi..erm..salah sorang cashier yg jd tumpuan custOmer especially customer laki rozai la..putih melepak dye nihh..ntah ape dye tempek kt mke dye...haha..rozai..kak ftin rindu rozai..!! rindu nk share pasal tettttttt....!!! ahaha..igt x pe kte wat sme2 dulu..?? tetttt..!!!! hahahaha...rozai..senyum keyhh time amik order..hehe ^^..n x lupe jugakk the senior in our kfc..kak aziah n umie...very like2 mama in the house..hahaha..kak aziah kalau bab membebel..fuhhh..tersentap hati ni..umie lak..erm..xtahu nk komen pe..biase lahh...mcm mak2 yg jge anak dye la kt kfc tuu..hahha

kak nadia,rozai ngan hawa..muahhh..!!!
                                                                      
                                                      
 dak2 lelaki yg hader kt kfc lak sumenyer jenis gler2..hahaha..selain aslam yg SENGAL, aku rapat gak dgn faizal,apit,wan sparrow,abe,husni(yg dah resign),hafiz(pun dah resign kot)...faizal ni dah tahu dah perangai aku kalau aku clozing ngan dye cmner..after 11pm mesti aku rse nk g toilet..toilet kt kfc mne ader..so kne kluar..gelap derrr..xmau la aku..nk xnk tahan je smbil wat kje..so faizal la yg selalu mendengar rungutan aku..hahaha! apit...ape eyh pasal ko yg aku igt..??yg aku tahu hg ni lawak lahhh...dgn mke slumber hg yg ala2 cute tuhh..hahaha..wan sparrow dok shuffle2 lg ke tuh.??udah2 la tu..penat aku tgk hg shuffle..haha..tp mse kjer dulu,aku ske hg jd backup aku..xpernah nk tengking2 kalau caashier mintak order..tenang je walaupun dalam hati bebal..hahaha! go wan..!!! abe..!!! nk sate ke..??abe ni kre senior la jugakk dlm kfc..dah lme berkhidmat masak ayam kt kfc tu..hehe..dye ni la yg plg ske nyakat aku..uihhh..ske kalau aku melatah..adoii..teringat peristiwa kt air itam..mmg xleh lupa pun..!!! yelahhh..gara2 abe nk ngusik hawa dalam sungai,dgn aku skali kne tarik ngan hawa..nyaris2 nk lemas aku kne bendam kepala dalam air..aku dah la xreti berenang..huhu! xper,kenangan tetap kenangan..hehe

kt cni ader apit,wan sparrow,abe ngan faizal..yg len2 tu dri store lain..
untungla wat jamuan hari rye time aku xder..huhu
*aku curi gmbar ni dri fb aslam..hihi
ini shahrul..cter dye kt bawahh..haha..ntah knape xleh nk bwk gmbar ni kebawah
*da malas nk try..hihi
                                                                  

                                                                  
                                                    
ni la mizz lily..!!
pasal staf sume dahh..cter sal manager cket bleh x..?? hehe..sir sukiman..our restaurant manager yg sgt2 spoting..mmg best kalau dpt stu shif ngan sir..mne pnah marah staf..heher request timetable pun selalu dpt..btuah ooo dpt sir jd bos kt kfc nihh..*puji lebih2 nk kfc free..hoho..selain sir ader gak manager lain..mis phang ngan miz lily...miz phang yg pnah buat aku tersentap smpai nanges..huhu..hawa pun pnah sentap ngan dye sbb mintak air tp x dpt..haha..tp lepas tu okeh dah la..dye pun sebenarnye ok..slang cina dye tu kdg2 lawak la..comel je bile dgr..hahaha..miz lily..!! uishhh..chantek dye nihh..*puji lebih blanjer wayang keyhh*..hehe..dye la manager plg "happening" dlm kfc..mne bg staf2 dok2 sje..mesti kne buat kje..haha..mulut dye..hoho..kalau yg xtahn tu,mmg boleh jd punca nanges x blagu..hahaha..

mis phang dgn kak nadia n umie..yg diri kt blakang tu bdak kontrak
time rye je..*nme pun da lupe..haha




apesal la gmbar sir xley nk upload dri ptg td..aku pun xtahu..huhu..sory la sir..! huhu..member2 kfc lain x dilupakan jugak walaupun da resign mcm shahrul ngan mimi..mimi ni mmg da bestfren aku smpai bila..shahrul pun sebaya ngan aku jek..the macho man..haha..thanx sebab bwk aku ngan mimi jenjalan..ha..x dilupakan jugak amirul...ske cri gaduh ngan dye..haha..mmg sempoi la hg..mesti xley lupa peristiwa kena simbah air ngan nita kan..?? hahaha peace..!!! n x lupa jugak member2 yg bru  nk knal tp x sempat nk knal lme sebab aku kne resign da time tu..firdaus ngan safari..diorg ni pun gler2 jugak..huhu


aslam dgn firdaus..!
 selesai sudah cter sal bebudak kfc nihh..huhu..bila la dpt jupe diorg..kalau de salah silap sorry la yerrr.. ^ ^  

umie,safari ngan aslam lagi..haha
                                                                                                                                  
                                                                                                           

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen