Online Diary ~ Kisah Qaseh Andrea ~: CINTA,CINTA DAN CINTA

Followers

Tuesday, 20 September 2011

CINTA,CINTA DAN CINTA

"CINTA tu complicated" kata rOomate aku..hmm..cmner yg dikatakan complicated tu..? aku pun xfaham sebenarnya..tp yg aku tahu mcm2 jenis cinta ader kt dunia ni..mcm2 cara utk bercinta...kalau bercinta tp xder declaration "kapel" tu cmner lak..??still dianggap bercinta x..?hanya org yg pernah lalui je yg tahu cmner status diorg..huhu..ader plak yg jenis kapel kOntrak..haha..boleh ke cmtu..?elehhh..ckp mcm xpnah buat jek..haha..cinta tu kdg2 indah sgt2..sape yg x ske bila ader org yg caring sal kte selain parents..btol x..?rse best sgt2 bila org paksa kte makan ubat padahal sje gedik je xmo makan ubat..rse legaa bila kte ader tempat utk share..means kte ader someone yg bleh dipercayai..mesti korang rse sume ni kan..

tp kdg2 pnah x kte wat silap dalam percintaan..??mcm tinggalkn seseorg utk org lain ke..msti sakit kan mse tu..tp bila org tu dah mula rapat dgn someone else bru kte rse xnk kehilangan dye..tp kalau dah terlambat nk wat cmner...kesilapan yg tu sgt sakit sebenarnya..utk kedua2 pihak mungkin..bila kter da terima org lain pun perasaan rindu kt org yg lme still ader..kdg2 bdebar bila jupe dia..knape eyhh..??ader jugak yg break then kapel balik..haishh..cmner tu..?cinta kan complicated..haha..kte xkn pnah tahu ape yg TUHAN rancang utk kte..kadang2 kita dipertemukan dgn org yg salah sebelum kte jumpe dgn TRUE LOVE kte...bila tu kte x tahu..kadang2 tu kte rse "oo..dye ni mmg caring gler kt aku,sekepala,mmg jodoh aku la ni" tp last2 benda tu x kekal pun..huhu

kita kalau da bcinta..kalau cinta tu dah kuat dalam hati kte..buruk org yg kte cinta tu kte x pandang pun..biarla kalau org len sume x ske kt org yg kte cinta tu janji hati kte mmg kt dye sorang..walau besar mne pun salah yg dye or kte buat,kte still nk bg peluang..atas dasar syg n xmau kehilangan..tp bila perasaan cinta tu da bkurang snang cter tawar hati la,sume bnda nmpak x elok..sume bnda nmpak salah..

hmm..kepada anda2 yg sedang bercinta di luar sne,hargai la pasangan anda..hargailah dia sebaiknya..terima lah dia seadanya walaupun pasangan anda mempunyai sejarah hitam..nme pun sejarah hitam..usah dikenang,mulakan hidup yg baru.. bg yg ditinggalkan,anggaplah ini bukan penamatnya..kuatkan semangat daan mulakan hidup baru.. ^^


p/s stOry diatas adalah gabungan kisah cinta sebenar yg didengar dan sedikit pengalaman peribadi..part yg mne adalah rahsia~ hihi

                                                                

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

1 comments:

  1. yep...cinta itu memang pelik, bile bcinta kita jdi buta,buta tentang kasih sayang yg pernah diberi kpd kite, bile kite bahagia, kite lupakan orang yg pernah kite sayang, kite akan nmpak semua salah yang pernah dilakukan, walaupon kite da buat salah yg paling besar dr si dia, kerana mungkin ketika itu, kita memandang cinta bkn dari hati, mungkin dr harta dan paras rupa, cinta yang suci itu mudah goyah bile kite membuka ruang kepada orang lain utk memcuba, kesetian dan janji yang pernah ditabur dulu, seolah-olah pemanis madah utk mencantikkan jalan cerita dan memaksa si dye memberi 100 % cintanya, segala pengorbanan, jasa, susah perit, yang dilalui bersama hilang dengan sendirinya bila da jumpe pengganti yang baginya mampu membahagiakan...tp insan yang ditinggalkn itu? biarlah dia terseksa dgn caranya, biarkan dye merayu bagai bunyi lalat di sebelah telinga, biarkan shj dia, carilah pasangan lain yang mampu membahagiakn dirimu..tp? adakah mampu utk dia membuat begitu? setelah sepenuh kasih yg dicurahkan, mampukh dia truz melalui kehidupan seperti manusia2 lainnya? mampukah dia truz melupakan org yg disayanginya? sana bhgia, sini derita? adilkan dunia ini? sudah, kesatkan air mata, brdoa pada yg Esa, mungkin petunjuk yang dicari akan tiba jua...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen